Nuffnang Ads

Sunday, January 23, 2011

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI


Saya adalah ternampak segment ni...sonok je...saya pun gatallah tangan tulis apa yg patut....jadi adalah syarat2 yg dikenakan si pemilik blog(Abng BEN) dalam segment ni...jadi ini lah yg saya dapat buat...


Sapa yang buat header tersebut:


Header ini...(yang kat atas tu...ha...ada bunga siap!!..hahah muka saya yg kecil kat kiri sudut bawah... kat situ lah... erm..header ini...saya buat sendiri..al-maklumlah...nak mintak tolong orang lain buat...tak tahu nk mintak tolong kat sapa..so...Saya tanya Ayuni fasal header ni...buat kat mana....ada apps ke yg perlu....dia pun cakap dan jelaskan...saya pun ikut je lah...cuma..saya masih lagi terawang2an tentang bagaimana nk buat header yg mcm melintang tu...erm...xper..nti saya buat lagi...hahaha...
gambar bunga ni..saya ambil dekat Zoo Negara masa saya pergi ngn keluarga aritu..bub tu special sket..gmbat saya kat bawah tu...saya amik masa saya dalam bilik je...hahaha....

Perisian yang digunakan:

Untuk perisian yang digunakan...saya menggunakan PhotoScape jer...itu je yang saya pandai...itu pun Ayuni jugak yang ajar...Thanks....

Maksud header tersebut


Kalau nak menjelaskan maksud header tu...uish!!..susah jugak tu...okay2..mcmni..kalau tengok dalam header tu....ada lah 3 kuntum bunga...kan?...jadi...ia mewakili setiap 3 benda penting dalam hidup saya...iaitu...Family, Kawan2 dan Perjalanan hidup saya. Family penting sebab tanpa mereka tiada saya di bumi ini, kawan2..juga penting...tanpa mereka...saya tidak akan mengenali apa tu kehidupan...dan akhirnya..perjalanan hidup saya...ia penting supaya apa yang telah saya lalui..akan menjadi iktibar dan pengajaran buat saya di dalam hidup supaya saya dalam menempuh hidup ini dengan baik.

Jangkamasa yang diambil buat header itu:

Masa yang diambil untuk membuat header ini...amatlah sekejap dalam masa 2 jam sahaja... Alah...kalau header yang mcm ini...agak senang kan?..amik je gmbar pastu edit je...

Header blog lain yang anda suka tengok:

Header yang saya suka tengok adalah!!!....Cik Lulu!!!(sila klik sini)...header cik lulu comel....ada gambar dia pulak tu kat sebelah......haha..lagipun...blog dia mcm surat khabar da...mmg best lah...banyak sangat info...tak percaya?...cuba lah pergi kat blog dia...mmg syiok lah!!!walau header dia simple...tapi best je...sejuk je mata memandang..kan Cik Lulu..hahahah

Okay..baiklah...kalau saya rasa lah...header saya ni tak lah se-grand mana...x lah sehebat header blogger lain tetapi...ia sudah cukup untuk membuat saya gembira sebab ini adalah usaha saya...seperti abang ben cakap dalam post yang lepas....buatlah apa2 pun..yang penting sabar...so...saya akan terima apa sahaja review baik positive ataupun negative...

sekian, terima kasih.


19 comments:

  1. segmen yang best..hmm,nak join la..

    ReplyDelete
  2. jom join!!!!...jom!!!.ramai2 join...kan?

    ReplyDelete
  3. gud luck bro! yakin pada diri sendiri..

    ReplyDelete
  4. Thanks Kay_are... your words mean a lot to me...

    ReplyDelete
  5. hikhik, follower makin naik....i vote this blog for the header....

    ReplyDelete
  6. thanks all...i could not thank you all enough!!!...

    ReplyDelete
  7. thanks all...i could not thank you all enough!!!...

    ReplyDelete
  8. peeeweeet! dtg sini usha header.. :D

    ReplyDelete
  9. singgah baca dan folo... ^^
    mai ke blog saya....folo laa yer.. (muka x malu....haha)

    ReplyDelete
  10. baik lah semua..saya akan follow yours too..dont worry...

    ReplyDelete
  11. thanks everyone!!!..luv u all!!!

    ReplyDelete