Nuffnang Ads

Sunday, February 20, 2011

Program TV Saya Sendiri-Ady Budika





Hye-All!!!!
haaaa.....tengok..sampai dua sekali letak neh....lau x menang tak tau lah...(tipu je...)....
Seperti mana yang anda semua lihat....adik telah menghantar diri adik sendiri ke lembah contest yang dianjurkan oleh...jeng.jeng.jeng!....Ady Budika!!!!!....wah....contest ni adik suka je sebenarnya..cuma xde masa nak tulis....tapi..sekarang sek bek ada masa (esok nk test ni..mmpus adik)...erm...ada lah gak solan2 yang memang menarik untuk diletakkan dalam entry adik ni...jap2 ek..mana pulak la solan2 tu...erm....okay!!!..ni dia!!!


En Ady ask la..."Apakah jenis program yang akan adik lakukan?"...

kalau En Ady asks fasal jenis program lah ye...adik nak program adik ni...macam jalan2 kampung..(tah ada ke tidak..adik tak tau)...tapi jalan2 kampung ni..mcm best tau..pergi kampung2 orang2 lain..pastu hidup mcm orang kampung tu ke..tak pun...masa dalam kampung tu...adakan aktiviti mcm memasak bersama orang2 kampung... mesti best kan?..adik suka tau masak2..nak2 lau makan..adik suka makan2 ni....haa.....kiranya...program adik ni..lebih kepada untuk mengetahui kehidupan orang kampung lah..so...reality show la kan?...haa...tu lah jawapanya untuk solan yang pertama.


next question please!

En Ady asks lagi...."apa ye nama program tu nanti?"

kalau nama program lah ye....adik akan lebih mengutamakan isi yang adik cakap kat atas tu...kiranya nama program tu nti adalah "Kampung KU"...ha...apa macam sedap x nama tu?..sedap kan?..adik suka...En Ady suka x?...suka kan..suka lah!! suka la....

Next!...

En Ady asks lagi... "station mana yer yang adik nak air kan show adik ni?"

em...ni soalan best jugak ni...hhaaa.kalau adik kaji lah kan..ikut ratings.. TV3 memang menang lah....tapi memandang kan budget adik ni x lah berapa besar sgt...so..adik memilih untuk memilih....station tv RTM2...sebab apa?...semua orang sekarang ni..tengok da TV kerajaan..lagipun..adik bley jimat budget cut lah sket kn..ekonomi ni buknnnya tentu sgt!!...hahahah...adik suka...lagipun..RTM sekarang mempunyai pengikutnya yg tersendiri tau...mereka menghargai rancangan2 yang dikeudarakan di RTM..plus...rancangannya mempunyai kualiti yang tersendiri...bagus kan RTM sekarang...adik suka...


soalan last ye En Adik dari En Ady...."Bagaimana cara adik untuk tarik penonton untuk menonton rancangan adik?"

ha...adik suka juga ni...pertama...adik sebagai host..akan pergi ke rancangan bual bicara yang ada di RTM 1 dan 2...dan juga adik akan minta pelbagai majalah yang ada di pasaran Malaysia ni..untuk cover tentang adik punya show lah....adik juga akan mengundang pelbagai artis, selebriti untuk bersama2 dalam show adik ni....dan lagi satu..populariti yang ada di artis dan selebriti, adik akan gunakan sebaik mungkin dalam membantu adik dan show untuk menaikkan rating..hehehe...(jgn marah..u femes...i femes jugak)...
dan adik juga akan membuat contest untuk menaikkan rating dan akan mengiklankan show adik di akhbar2 terkemuka di Malaysia..di dalam sisipan life dan kehidupan...tu je lah ye EN Ady..


ok lah ni kan?..cukup da rasanya.....




till then...




Muah2!!!

2 comments: