Nuffnang Ads

Tuesday, March 22, 2011

SEGMENT BEN ASHAARI : AKU BENCI ROKOK!!!

Hye-All!!!!....

adik jumpa this segment at BEN ASHAARI's blog..NEW SEGMENT...NEW WRITINGS and NEW IDEAS!!!
Well...obviously...this segment is about smoking...well...you know...cigar... ok?...below is the picture of 'things' in the cigar... FYI... cigar is very DANGEROUS!!!!...VERY2....pull stop!
see...here.... how many dangerous things are in ONE cigar...imagine if you (the smokers) smoke per day...if its 5?...huhuhu....too damn dangerous....



image


image
1. Sila letak banner diatas ni .. yang gambar aku tu haaa...

haaa...see the BEN-ner...hehehe...(well..its a joke ok...).... da penuhi da syarat ni...hahaha


2. Tajuk : AKU BENCI ROKOK dan linkkan ke entri ini ..


3. Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

well...to be honest... the reason why I hate the cigar is because... the smell... it does not smell good...at all ok... tah lah...walaupun my dad dan some of my frens are smokers... i can still stand the smell tapi tu lah....bau asap rokok tu x wangi..kalau bau rokok tu wangi mcm rose ke.... limau ke... blueberry ke...mesti best kan...adik pun xde lah mcm x suka...lagi suh orang smoke je...bley wangikan bilik...kan?..hehehe

okay lah....lagi satu....kalau adik kat rumah kan... adik selalu je nasihatkan ayah adik..ye lah....umur ayah adik tu bukn makin lama...makin muda...bukn makin lama makin sihat....sakit2 lah... adik kekadang ada lah nasihat supaya jangan merokok...selain bau yang tak berapa nk wangi tu... HARGANYA juga teramat lah mahal...kalau beli rokok tu yang dekat RM10 kan?...bek beli telur...dpt sesarang..pastu beli tepung...buat roti jala...xke best tu kan....bley makan sekeluarga... kan?... nk resepi?...pergi ke DTS...(ala..Dapur Tanpa Sempadan)....klik eh...

adoi...Chek BEN ni..nak seratus (100 words...)..cmne ek....erm....kalau x cukup xpe ke?..bukn apa??..dua faktor dah adik jelaskan secara tidak terperinci....dua je lah tapinya....xpe kan...muhuhhu....iaitu....BAU DAN HARGA....hehehe


4. Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !

em..pesana...yang merokok...sebelum berhenti...kurangkanlah dahulu volume rokok tu...kepada yang BAKAL Perokok....PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...jangan sekali-kali anda mencuba....please!!!..jangan!!!....NOOOOO!!!!!!!!!!! sekali cuba..susah nak berhenti....jangan!!!!

5. Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..

Pendapat.....?..hurm...kalau nk kirakan pendapat...pendapat ni subjektif....tpi adik cuba je lah ye.... ok...adik rasa...golongan perokok ni..KAYA RAYA...kerana mereka membakar DUIT dengan mudah sekali...RM 10 sekotak...dua kotak sehari?...xke RM20....sebulan?..setahun?...4 tahun?..8 tahun?...sepanjang hidup?...


Siap ? sila pastekan url entri korang di ruangan komen ini .

 haaaaaa.....siap da!!!...siap da entry ku....jadi....ni je lah.....thank you...



till then...





Muah2!!!

p/s:.adik bukan perokok....

3 comments:

  1. betul-betul..setuju sangat...yang paling penting..merokok membakar wang ringgit...adeh..

    jom baca kisah sedih si perokok tegar..di sini...sensasi dari blog ct..

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

    ReplyDelete
  2. Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

    ReplyDelete
  3. singgah dr blog abg ben... nak tau apa yg sy tulis pasal rokok? singgah la kat blog sya... http://perpatihkenyalang.blogspot.com/

    ReplyDelete