Nuffnang Ads

Saturday, March 19, 2011

Tajuk : [Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung?

Hye-All!!!!!....

ni ada segment baru yang adik sertai..(tpi da lama da kot...nk ikut jugak....bub citer sal kampung...ADIK BANGGA NG KAMPUNG ADIK!!)

 klik je kat banner ni...pergi lah kang ke blog tu..ok?


1.Adakah anda budak kampung? 


Ye!!!...adik adalah budak kampung yang memangnya asal dari kampung dan masih lagi duduk di kampung...tapi sekarang ni...adik merantau (belajar)... kat Terengganu....amik Degree in English... Kat UNISZA...cari je lah...search dalam tenet...mesti jumpa...lagi sekali...adik BANGGA MENJADI ORANG KAMPUNG!

2.Kampung anda dimana?

Kampung adik terletak di Raub Pahang....ni alamatnya eh.. Kampung Jenud, Sega 2, 27660 Raub Pahang. alah..lau nk cari umah adik lagi senang...sebab adik ni anak ketua kampung...cakap je nk cari Tok 4 Lan...orang kampung tu kenal lah...even..kampung bersebelahan pun kenal....sebab ayah adik da lama da jadi ketua Kampung Jenud tu...ada lah dalam 30 tahun da.... He has done good things to our Kampung....lagi satu....hanya dalam beberapa kilometer dari Jalan Utama Kuala Lipis-Gua Musang...hehehe

3.Apa yang best tentang kampung anda?
Erm...apa yg best yer.... em...of kos lah kampung adik ada penduduk kampung..tu yang bestnya..lagi satu... kampung adik da macam tasik.. tpi masa dulu2 lagi best!!!... siap mandi2 lagi dalam tasik tu... tapi sekarang da x berapa appropriate da nk mandi sebab orang kampung buat mcm tempt sangkat ikan...so...ada lah meningkatkan ekonomi penduduk dengan ikan sangkar dalam tu... btw...kembar adik, Saufi..pun ada sangkar ikan gak...tpi adik x ingt berapa...heheh

4.Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?

erm...maaf lah..adik ni buknnya suka sangat nk lepak2 ni... bukn apa...tah...memang jenis yang suka duk umah....tpi..lau cmtu..kiranya mcm lepak kat umah je lah kan?..hahaha..

5.Permainan kampung yang pernah anda main?
 wahhh..permainan?...banyak lah kalau nk kira....adik penah je main gasing...tpi x berapa nk berpusing...sebab x berapa pndai dalam baling gasing tu...tpi gasing tu bukn gasing lama...gasing yang plastik ni je...yang laam tu mahal lah...

pastu...men kejar2...pastu hide and seek...mmg best lah.... tpi kan dulu penah main dalam tasik tu...men lumba renang lah...mmg best lah...tpi sekarang kan...evolusi permainan kampung tu mcm da berubah.... tah...x pandai nk mainkan da....

ke adik punya interpretasi 'pemainan kampung' tu salah ke???



ok lah.....itu je lah adik rasa fasal kampung adik....adik pun x berapa pndai nk cerita2 ni...hahahah....apa2...moga berpuashati lah dengan cerita adik ni...lagipun adik x tipu tau...xde kerja nk tipu2 ni...dusa....

till then...





Muah2!!! 



p/s:...sapa2 nk dtg kampung adik...pikir lah ye...bukn apa....xde pepe lgi..nti biler da adik bangunkan kampung adik tu...ada yg boleh dibanggakan secara konsisten...nti adik bgtau ek...pepe pun...Kampung Jenud....tempat adik lahir,membesar and insya-Allah..meninggal...adalah tempat tumpah darah....KU!!!....

No comments:

Post a Comment