Nuffnang Ads

Tuesday, April 19, 2011

Harry POtter lagi....

Hye-All!!!...

adik kan kengkadang wondering jugak... kenapa orang (penulis/author) can write such amazing stories, tak kira lah cerita tu cerita kanak2 ke, cerita seram ke, cerita kelakar ke, janji cerita. Di mana mereka dapat idea-idea itu... dimana?.. di kaki bukit? di dalam baju? di dalam bilik air? ketika makan? ketika berjoging (adik ta pergi joging rini)...di manakah mereka dapat idea yang sungguh hebat itu...? (masih tertanya-tanya)

baik lah....contoh author yang memang adik suka ceritanya adalah, J. K. Rowling, lau nak baca sal J.K. Rowling ada je kat entry sebelum ni....di sini, adik tak tau lah dia makan apa... adik rasa dia makan biasa je kot.... tapi idea-idea yang dikeluarkan olehnya boleh membuatkan adik terasa sense of belonging in the story and that what is the authors want, they want the sense of belonging to their stories, That make a very good writings. J.K. Rowling jugak pandai dalam mengembangkan karakter dalam setia cerita HArry Potternya... hebat kan?  dalam karakter-karakter yang dicipta oleh J.K.Rowling adik suka kesemua ....kalau adik nak senaraikan...wahahaha..banyak sangat kot..tak tersenaraikan dek adik...hahaha.... dan tempat yang diorang belajar ni pun cantik.(adik tak tau lah betul ke tak...tapi kalau memang ada tempat camtu...adik nak sangat pergi melihatnya...) HOGWARTS!!! adalah nama kepada institusi mereka belajar itu..best kan?


this is Harry POtter.. well...the You-Know-Who yeah...ahaha  the famous the child who did not die...

this is Hermione Granger the talented female student...she remembers all the spells and charms...

this is Ron Weasley. he is a good friend to Miss Granger and Potter. He will be around when he need him.


This is Albus Dumbeldore... The Headmaster of Hogwarts... he is powerful.

Professor McGonagall. She is also one of the people in the Order of Phoenix. She fights well.

 Hagrid, these three peope, Albus, McGonagall and he, were the first person to e in the first shot in the first film of Harry Potter... cool huh?

 
Severus Snape. He is also one of the people of the Order of The Phoenix and he plays a big role in these movies... very big role...

 Voldemort@Tom Riddle is the person who responsible for the death of many Muggles and also witches because of he wants to be the greatest Dark Wizard ever lived. Well... we'll see...

Belletrix LeStrange is one of the stand out characters in the Harry Potter's films. She is mental and psychotic witch... love her laugh...~~~~hahaha~~~~


there you go, several of the important characters in the HArry POtter's films, hope you enjoy...


till then...




Muah2!!!


p/s: this is the longest ever entry for to make....huhuhuhu.... thank God I made it..hahaha

1 comment: