Nuffnang Ads

Saturday, April 30, 2011

Review Filem : SENJAKALA!!

Hye-All!!!

tadi, just now, adik tengok cerita Senjakala dengan Bob, Anas, Pz...erm....lau adik bagi bintang kan kepada cerita ni..adik akan bagi 3/5 bintang sahaja.. Maaf.... okay...kalu untuk cinematografi,. adik bagi 4.5/5. Adik rasa cinemaografinya amat baik dan bagus. Adik suka... tpi tu lah...jalan ceritanya agak meleret2... pada pendapat adik, masa Ustaz Zailan tu buang saka tu...jikalau ada unsur2 pelawanan antara ustaz dan saka tu lebih baik, kerana setahu adik,,, saka tu susah nak dibuang (wallahualam)...


dari segi Audio, adik bagi 3.5/5 bintang... audio agak ok...cuma kengkadang terdapat seperti suaru itu dibuat2..mcmtu lah adik rasa..maybe telinga adik tak jelas kot..so..maaf ek...(Iam sorry! bak kata Amir)...




filem ni diarahkan oleh Ahmad Idham dan teraju utama adalah Liyan Jasmay dan Zahiril Adzim, seriously, both of them are good actor and actress. kalau tak, dorang berdua ni takkan menang anugerah kat FFM kan?..hebat kan mereka?... Zahiril tu lahirnya dari Teater...sesiapa yang lahir daripada teater sebenarnya adalah mereka yang memang pandai berlakon. lain pula dengan Liyana Jasmay, dia memang berbakat dan kalau tak silap dia da terjun dalam bidang lakonan ni da dalam. Kalau anda kenal, dulu lau kat botol lama F&N ada gambar budak senyum nampak Gigi, teka siapa?.. lau adik tak silap, budak tu adalah Liyana Jasmay.  erm...dah la..korang tengok lah nati yer..dan korang nilai lah sendiri...camne... okay..




till then...







Muah2!!!

p/s:..ngantuk da ni...adoi..sengal!!!
p/s: sapa nak tengok?

No comments:

Post a Comment