Nuffnang Ads

Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER?

Hye-All!!!

adik ada ternampak dan memang nak join pun Segment yang Abang BEN buat... tajuk segment tu Kenapa Aku Seorang Blogger? 

setiap permainan dan apa2 pun ada syaratnya tahu...so...ni adalah syarat2nya...
  1. Letak gambar diatas itu ..
  2. Karangan berdasarkan tajuk dan TIDAK LEBIH 100 patah perkataan ..
  3. Pastikan blog anda tidak punya bling bling yang banyak jer ..
  4. Siap ? tinggalkan url entri korang di ruangan komen ini ..
  5. Promote entri anda di www.gengblogger.com
TUTUP KUL 10 MALAM INI .. 28/4/2011


Bermulanya adik bermain dengan blog ni kerana adik dulu masa sem 5 telah dipertanggungjawabkan bersama rakan2 lain untuk membuat blog yang berkaitan dengan Public Relations jadinya pertemuan adik dengan blog ini adalah tidak dirancang. Sebab pada mulanya adik buat blog ni tak pernah pun terfikir bahawa ia dapa memberikan kepuasan terhadap adik, Tapi sebenarnya ia dapat memberikan adik pelbagai jenis kebaikan dan keuntungan. Adik dapat asah adik punya penulisan. Kalau korang semua nak tau masa adik Form 5 dulu, adik punya BM adik dpt 5C... jeles tak?...adik yang jeles terhadap orang lain padahal adik rasa adik da tulis kemain lagi eloknya. Geram je..!!...tapi tak pe....dengan adanya blog da pelbagai lagi socila network yang lain, adik pasti mampu dalam improvekan penulisan adik.!!..percaya lah... (haish...sedih2 plak)..

lagipun adik menulis blog ni memang nak improvekan penulisan adik in both languages.. Malay and English... maybe ada yang berblog nk kejar traffik, nak nuffnang dan nak followers yang banyak, adiik tak nafikan..adik kengkadang ada jugak terlintas semua tu... tapi adik cepat2 betulkan niat adik!!!... cepat2 betulkan... 


sepanjang adik ni berblog... alhamdulillah lah...adik dapat ramai kawan, ramai jugak lah followers... adik berblog ni kengkadang untuk diri sendiri... apa yang adik tulis hanya cetusan rasa hati yang memang nak menulis...lagi satu...menulis banyak ni boleh imrpove the kita punya kelajuan jari jemari atas keyboard...tu je la....dan adik bloleh jugak betulkan TYPO adik yang sememangnya telah menjadi musuh sejati sejak adik tahu menaip!!..hehehe..


itu lah sebabnya adik seorang blooger...bukan untuk menjari populariti!!...populariti datang apabila kita diterima...(adik masih mempunyai jalan yang jauh dan berliku lagi..)



till then..!!






Muah2!!!
p/s: adik da banyak kali cakap sal kenapa adik nak jadi blogger dan adik tak pernah bosan menulis fasalnya...

9 comments:

  1. datang dari blog abg Ben... :)
    kalau sudi singgah la balik...
    follow lebih baik...he3...

    JOM TERJAH SINI

    ReplyDelete
  2. baik lah....sudi2..kenapa tak sudinya...

    ReplyDelete
  3. yuuuuhhuuuuu !

    singgah dari blog abang ben..
    usya2, kenapala dia berblog nih? hehe ;)

    kalau sudi, meh le lepak2 dan follow tempat kite plak..
    kalau sudi la ;)

    wish u luck ;)
    thanks a lot

    ReplyDelete
  4. yeeehhhaaaa!!!...nanti adik pergi ek...sabar!!!...

    ReplyDelete
  5. Bersiaran & memfollow secara langsung dari segmen BA...cheers!!

    ReplyDelete
  6. thanks... nti i follow balik...

    ReplyDelete
  7. terjah sini..nak tau knp awk jd seorang blogger..huhu..rjin singgh la blek..

    http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

    ReplyDelete