Nuffnang Ads

Sunday, May 1, 2011

4 BENDA YANG LELAKI TENGOK KAT PEREMPUAN!

Hye-All!!!

Hai semua...selamat malam (malam ke?..jam menunjukkan pukul 2.14 pagi..) dan pengumuman ..adik masih tidak tidor..mata ni..adoi...susah bebenor nak tutup...ha...kalau tertutup terus kang susah pulak...*bersyukut dengan apa yang ada...

adik malam ni nak buat entry sal LELAKI DAN WANITA... apa yang adik nak tulis...okay baikla...adik akan tulis dari sudut pandangan lelaki yang memang sejati..(kengkawan adik lah)... 

sepanjang adik berkawan ni...budak2 lelaki (remaja) akan melihat kepada beberapa kriteria, iaitu:

1.Muka (Tahap Kecomelan)
2.Bentuk Badan
3.Pakaian
4.Gaya Jalan

Okay, baik, biar adik terangkan satu persatu (kang takut pulak salah tafsir kan)

1. Muka (Tahap Kecomelan)

 
Ni gambar heliza..comel tak?...abang BEN, abang ADY suka bebeno dengan dia ni...da..tuan comel kan?

ha...kalau nak tahu, budak laki ni akan tengok muka dulu. Kalau pada dia orang muka seseorang budak perempuan tu comel maka dengan secara tidak sengaja mereka akan memberitahu kawannya yang lain bahawa dia ada tengok kat muka budak ni comel. Muka yer..ingat muka!... Dorang tengok muka je dulu takde benda lain. Kalau dorang rasa muka tu comel, maka semua-semuanya akan elok dan baik. Tapi pada pandangan adik sendiri, muka tidak menjamin kesemuanya sebab apa? kebanyakannya, adik ulang, kebanyakannya, yang berteraskan muka ni agak playgirl tapi adik tak nafikan ada ramai yang baik-baik, cuma maybe adik yang berjumpa mereka yang sedemikian. Okay, baiklah, itu yang agak tinggi tahap kecomelannya, mesti ada yang betanya kawan sebelah, bagaimana pulak yang muka tak berapa nak comel? kan?...ha...ni nak citer gak ni, yang muka tak comel, reaksi mereka pun sama je..mereka akan bagitau kepada kawan mereka dan menceritakan betapa tidak comelnya subjek dan soh seh soh seh tersebut akan di sertai dengan ketawa besar... Betull..adik pernah jugak buat...adik tau lah (ops!)... jadi kepada  gadis2 comel dan tidak berapa nak comel diluar sana, berhati2.... jangan make-up banyak sangat dalam hendak menjadikan diri kalian itu comel..takut comot pulak nanti..(ada kes jugak yer)

2. Bentuk Badan

 
Ni gambar kucen, tak sampai ati nak letak manusia sebenar..hehee

Bagi yang ni pulak, adik tak berapa gak berkenan, yelah.., badan adik ni bukannya comel sangat pun, ala Queen Latifah gitu... adou...haahha... okay2..berbalik kepada perbincangan kita tadi, bentuk badan gadis2 akan selalunya menjadi perhatian. Buatlah ek, bentuk badan gadis (subject) yang dilihat itu agak mempunyai potongan yang agaik menarik, ala2 model petite gitu..maka budak2 laki akan soh seh soh seh lah dan akan bagitau lah sal kemenarikan bentuk badan subject tersebut (tidak disusuli dengan ketawa besar).

Bagi subjects yang tidak mempunyai bentuk badan yang menarik, potensi untuk dikutuk secara tidak langsung, AMATLAH tinggi. Selalunya, budak2 laki akan sertakan kutukan itu dengan ketawa besar dan adik juga pernah mendengar bahawa ada beberapa gelaran yang akan diberikan kepada mereka yang mempunyai badan yang agak comel ni seperti?..nak tau ke?..em..tak yah lah kot..kan?..okay2..adik bagitau, seperti Enot (memang selalu kita dengar kan?), Baby troll?..pernah dengar?.. Pregnant whale with triplets?...pernah?...huhuh..itu yang adik dengar lah..maybe ada banyak lagi yang adik tak tau..maka,,,berhati-hati la....

3. Pakaian

 
ni pulak sampai harti, tengok tu..Ya Ampun ketat sungguh... mesti bontot tu tak bernafas dengan baik kan.? hiihi

Pakaian juga adalah menjadi bahan kutukan serta centre of attention to the boys. Yelah... pepatah Melayu telah berkata, "Ukur baju di badan sendiri"... yang semestinya memberikan maksudnya mendalam. Tapi kalau kita amik yang untuk pakaian, kita kena lah pakai baju yang memang fit yang kita, janganlah kita pakai baju yang adik dua tahun punya baju. Betul tak? nanti tak ke naya?... kan?.. 

 
haa...ni laki version, tengok yang dak laki baju putih tu.., macam tak bernafas je...aduh!!..sesak nafas!!!

Maka, janganlah pakai yang ketat2 nak baju dan seluar,. kalau seluar ketat, aduh...malu2...adik pun tak tau kenapa mereka berpakaian sedemikian. Ada lagi satu, yang adik pelik yang teramat, ada ke yang pakai Sweater pada tengahari BUTA?...adou...ni pelik juga....awak eh!!..tak rimas ke?..

maka. pakailah yang bersesuaian dan menutup aurat tapi yang sekadar tutup tapi ketat, habis semua terbonjol!.... buta mata dan rezeki si lelaki..ingat tu...jangan2!!!

4. Gaya jalan

 
ni gaya jalan primitif ni...pelik tak?

Ni pun sebenarnya akan menjadi bahan juga. Kepada subjek yang memang mempunyai gaya jalan yang unik, maka hendaklah dinasihatkan supaya tidak berjalan secara laju dan cuba kurangkan sedikit gaya jalan anda. (bukan suruh tak berjalan tapi cuba ubah sikit2...lama2 okay lah kan?)
okay, camni, adik ada je pernah terlihat ada subjek ni berjalan secara unik. Seunik mana?...okay baik,. bayangkan, seorang gadis berjalan seperti lelaki primitif?... nampak kejamkan analogy tersebut tetapi ini adalah hakikat! hakikat ini yang perlu diterima oleh subjek tersebut dan subjek perlu tau yang ramai melihat subjek sebab gaya jalan subjek yang unik. Kadang2 perkara ini menjadi bahan kepada si lelaki untuk start conversation dalam borak2 kosong among the guys. itu perkara biasa.

jadi..apa agaknya si perempuan agak lihat kalau lihat lelaki?...erm..menjadi persoalan!!!...adik nak tahu!!!





till then...







Muah2!!!

p/s: jarang je tengok perempuan...

8 comments:

  1. laki suke tgok bontot kan ? hahahaha

    ReplyDelete
  2. saya suka pmpuan yg suka minum beer

    ReplyDelete
  3. salam stylo :)
    kucing tu lagi comel drp heliza... hehehe <---- statement kejam

    ReplyDelete
  4. No_answer:...hahahaha....(tak tau)

    ReplyDelete
  5. LuCky13: gila ang...minum beer? aduh..hahhaha

    ReplyDelete
  6. Jo Qusary: hahaha...mmg kucen tu comel....tpi tu lah...kucen tu kucen...heliza tu heliza...hahahah

    ReplyDelete
  7. perempuan pun ada kriteria gak tengok lelaki...huhuhu

    ReplyDelete
  8. adik x tgk pempuan ek?bgus la..jge pandangan ye..

    ReplyDelete