Nuffnang Ads

Monday, May 9, 2011

GERAM DENGAN KERAJAAN!!!!

Hye-All!!!..



Adik tengah sakit hati ni!!!... ye lah…mementanglah adik ni duduk kat kampung.. makanya…connection untuk Broadband tu sememangnya tiada lah…(nak menangis rasanya tak dapat update blog…mencik!!!)


geram giler!!! Ye lah…benda ni LANGSUNG tak padan dengan konsep yang dikeluarkan oleh PM kita…. Apa benda konsep tu… Jalur Lebar yang lebar ke merata tempat?...puuuiihhh!!!.. tempat adik ni pun….line tepon pun  susah nak dapat…nak jalur lebar melebar ke merata tempat?... emmm… tak payah lah…..  perbaiki dulu Negara sendiri jangan nanti… Negara lain cakap…. Banggakan certain places… kata nak Utamakan Rakyat… macamana ni?..macamana??... tak sampai slogan awak tu wahai PM oi…. Pandang2 mereka yang berada di bawah ni… adik dengar tadi dalam Breakfast Show @NTV7 yang mengatakan bahawa… most of people in Malaysia want the Freedom Act on Information … so.. adik tahu..memang ada yang berkata… Apa benda adik ni..tak kena mengena langsung… nanti…ni adik nak bagi kena!!!...

 unifi...jalur lebar Malaysia...huhuh(maaf...adik tiada jalur lebar di rumah... line tepon mcm tah hape2)



 haa...comel tak Najib baik Surf...(simboliknya sini..Surf untuk layari Internet...tapi...adik?....huhuh...tak sempat naik pun surf board tu...uhuuhuhu sebab takde ombak (internet connection)


Okay..cube fikirkan… macammana mentality orang yang tengok TV SAHAJA, yang baca SURAT KHABAR SAHAJA dan baca SEMUANYA (seperti blogs,FB, Twitter and so on)… yang adik tahu… mereka yang membaca SURAT KHABAR dan menengok TV SAHAJA akan berdepan dan AMAT berisiko untuk DITIPU hidup2!!!... bayangkan jikalau internet ada di setiap rumah (tak kiralah Stremyx ke, P1 ke… Broadband ke..janji ada connection)… maka komuniti akan lebih menjadi celik… tapi jikalau ada yang berdesas-desus mengatakan adik ni agak tidak relevan sebab internet banyak keburukan daripada kebaikan…. Adik akan cakap….huhuhu…itu diri sendiri punya hal!!!... takkan nafsu awak, awak transfer kat orang lain kan…   awak yang buat jahat…takkan sekampung yang kena hukum, lainlah kalau rasuah..kan?...huhuhuh….


Jadi….kepada yang membaca coretan adik ni..bersyukurlah..sebab kamu dapat membacanya..ini membuktikan bahawa… your resident has the internet connection…congratulations!!!.... ahahah..(geram nak mampus!!!)




Till then…






Muah2!!!

p/s:  adik nak nanges!!!! Takde internet connection….!!!

No comments:

Post a Comment