Nuffnang Ads

Friday, May 6, 2011

HIDUP DI DUNIA INI BANYAK PANCAROBA!!!

Hye-All!!!


adik nak cerita lagi ni...biar bagi mata betul2 mengantuk...baru adik tidur dengan lenanya.... tapikan...adik nak cerita ni... semasa adik duduk kat Blok Khansa', kat U adik...UNISZA... ada ada jiran... namanya.. Che Baharuddin.. tapi kita orang semua panggil dia Che Din... dia orang Jengka je... kiranya dekat jugak lah dengan tempat tinggal adik..masih dalam Pahang la....kan?....sapa tahu Jengka tu kat ne?.. Lau nak tahu..sila lah Google...adik tak marah pun....hehehe...  


adik kena Che Din ni masa mula-mula lagi adik ditempatkan di Asrama Blok Khansa', takde lah... sebab kira dia ni orang sekampung jadi adik jadi senang lah bercakap dengan dia... ye lah ..most of adik punya friends...semua orang Terengganu...so..well.. you know... automatically the bahasa of Terengganu Dialect will be familiarized to my tongue. hahaha..but itu bukan apa.. adik tak kisah pun adik guna bahasa apa pun...sebab.... adik kan from the Faculty of Languages and Communication, kan?..haahha.... then... it suits me lah....hahaaha.... 
ni bukan moto Che Din... ni ehsan Google...
okay2..berbalik kepada cerita adik tadi... adik punya jiran tu.. Che Din ni ada motosikal... Honda Ex5... warna biru... plate number CCM *aaduh.... number tak ingat pulak....heheheh... nak dijadikan ceritanya... motor dia hilang masa orang lain duk sibuk2 study untuk final dan semasa orang lain tengok bola between MENYU dan Chelsea (ke?..adik lupa lah.....)... jadinya....sekarang ni...kesian dia...adik tengok dia.... dulu2 duk nek moto sendiri.... sekarang ni tumpang je orang lain... dan kepada pencuri motosikal Che Din ni...adik doakan supaya kamu dapatlah hidayah daripada Allah S.W.T yang Maha Esa dan lagi Maha Adil!!!... tapi tu lah...kesian kat Che Din... 


Kepada Che Din..moga tabah dalam menghadapi dugaan yang diturunkan oleh Allah kepada HambaNya yang beriman dan ianya hanyalah untuk melihat samaada hambaNya dapat menerima dugaan itu ataupun tidak dan TERNYATA...Che Din seorang yang PENYABAR.... Sabar Che Din...



 

till then...








Muah2!!!

p/s: Kalau adik tu... dah lama tepon mak ngn ayah... Nanges!!!

No comments:

Post a Comment