Nuffnang Ads

Sunday, May 22, 2011

JANGAN LAH SAYANG BARANG SANGAT!!!!!!!!!!!!

Hye-All!!!...


Who knows what clutter means?... anyone?... well.... jap ek adik amik lam website....
okay sebenarnya clutter ni ada banyak maksud mengikut kegunaan ayat... okay...this is it..


Clutter may refer to any of the following:
  • Excessive physical disorder:
    • Clutter (organizing): A confusing or disorderly state or collection. Excessive, unnecessary or uncontrolled clutter can be a symptom of compulsive hoarding.
    • A type of light pollution
    • Clutter (radar): Unwanted echoes in electronic systems.
    • Clutter (marketing): The extreme amount of advertisements or products the average consumer comes into contact with. In TV and radio, commercials, upcoming show announcements and promotions, and any other broadcast material which does not belong to the actual program currently on.
    • Clutter (RF engineering): What currently located in this particular area (houses, trees).
    • Clutterers Anonymous, a twelve-step program for people who share a common problem with accumulation of clutter

tapi...adik nak semua tengok dekat yang berhi-lite tu....tengok...jangan tak tengok... haaaaaaaaaaa... mesti semua ada masalah ni kan...okay..tidak dapat dinafikan...adik juga menghadapi masalah yang sama...hehehe.. clutter yang adik banyak adalah baju-baju dan pakaian-pakaian. Adik rasa baju tu okay lagi...(Haa...itu lah masalah yang sebenarnya... adik tiada semangat untuk melepaskan or omputih kata Let go... takde yang tu... adik takde... sungguh....)  tapi kan...these past few years, adik dapat the semangat tau...and sekarang adik boleh la buang benda yang adik rasa tidak langsung diperlukan da... jadi...mcmtu lah...



bukan apa...adik selalu je tengok dalam OPRAH yang mana respondens ada masalah dengan clutters dan how to manage the things kengkadang barang-barang dorng da sememangnya ridiculous and pelik. Adik pun kengkadang tak sanggup melihatnya... ye lah... tak tahu la kot dalam TV tu shotnya menarik or memang nk buat cmtu...tpi ia menunjukkan sesuatu yang ada dalam diri masing-masing berkisar tentang pengurusan diri...self motivation and self conscious amatlah penting... kalau diri kita sendiri kita tak dapat nak urus... macamne kita nak urus keluarga... orang lain?... isteri?..anak-anak?... ibu bapa?...mcmne?... 


tapi keyakinan itu akan sampai apabila mereka@ kita sedar akan apa yang kita lakukan tetapi untuk menunggu masa itu datang, adik rasa ianya amatlah susah dan lambat but then.. it is up to the people themselves sebab kengkadang kita pergi rumah orang lain dan kita tengok wah...kemain rumahnya kemas bersih, ruang rumah besar kan...takde habuk...ceiling cantik..tapi rumah kita.. ha...pikir sendiri.... baiklah...kalau anda rasa rumah anda tidak begitu kemas, jadi..cuba pikir kena rumah tak kemas..jangan salahkan orang lain... cuba pikir dulu... banyak sangat barang?.. jadi, cuba pilih dan dermakan mana yang tidak hendak digunakan...contoh buku-buku cerita.. dermakan ke rumah anak yatim ke... perpustakaan sekolah ke.. at least anda berbuat jasa dan of course... dah derma jangan hebahkan...ini tak....dah derma satu dunia kena tahu... apakah jadahnya?..kan?... diam-diam dah la... okay?... ambil langkah awal tahu.... jangan tak ambil!!!

 sakit tak mata?... huhuhuh


 banyakkan pakaian...dermakan la...


 erm....ada ke yang banyak kucing?.. derma?...tak yah lah kot...hahahaha


yang ni bahaya!!!...this is dangerous.. very dangerous.. imagine if the cable socket burn or blow up!!.. huhuhu.... it would be disaster!!!


well.. organize your things well... do not choose clutter!!!






till then...







Muah2!!!

p/s: adik baru je lepas mandi! Segar rasa badan!

No comments:

Post a Comment