Nuffnang Ads

Sunday, May 15, 2011

SELERA ADIK!!!!

Hye-All!!!


tadi adik baca lah Metro... tah berapa minggu lepas lah...adik pun tak tengok sangat...tapi mata dan pembacaan adik tertarik kepada satu kolum artikel daripada Uncle Aznil (Pak Nil) yang menulis fasal makanan...selera makan... 


dan macam tergerak je hati adik nak menulis sal makanan dan selera makan. Baiklah... pertamanya..makanan yang adik pernah makan yang adik teringat lagi sampai sekarang adalah dalam last week... adik da keluarga ada g makan kat kedai otw nak pergi Kuala Lipis... ayah order SUP KAKI LEMBU... and the soup was the best soup ever.. the taste...and everything...ffuuuhhh~~~~... I love it!!.. I LOVE iT!!!... then.... me , my brother and some others ordered the Chicken Chop.... but honestly speaking... it was a disaster to me la... i dont think it the best chicken chop ever.. not even close...hehehe.. but the soup kaki lembu was amazingly AMAZING!!! I LOVE IT!!! despite the unstatisfaction on the food...I managed to eat it....hahaha... I am the one who eats almost everything... (well  in pepatah Melayu.. :tolak batu dan kayu jer'..) ada ke pepatah ni?....ada kot...lantak!!!


okay2.. berbalik kepada cerita adik tentang selera makan yang amatlah sukar untuk dikawal... kalau semua nak tahu...adik ni memang susah nak control nafsu makan. Nafsu makan sering menguasai diri apabila adik lapar hanya SEDIKIT... adik kan kalau tengok The Biggerst Loser tu kan...aduh...bersemangat masa tengok tu je sebab tengok the contestants tu buat...wah... macam senang je kan... ye lah..lepas makan kena lah bersenam...malangnya.adik ni lepas makan terus.... kengkadang tidur... takpu terus tengok tv...that is all my routine...  giler lah..kengkadang kan... lepas makan...adik makan lagi junk food ke..apa ke..then makan lagi..then makan lagi...then pergi tengok dalam frigde kot2 ada pepe lagi.....makan lak pastu....then....dapat!! badan sebesar dabak!!..giler kan nafsu makan ni...sangat membunuh..!  


kalau adik tengok dalam tenet kan...mereka yang obese tu....aduh..kesian....in fact.. adik pun sekarang obese tahap 2 ke 3...adik tak ingat...tapi adik sekarang ni amat2 memerlukan masa dan tempat yang sesuai untuk menguruskan badan... ye lah... nak hilangkan lemak kena ada determination...where can i buy it?...anyone know where is the shop?...anyone?....hahaha....well..it comes from ourselves kan?... Now I know... hehehe everything is coming from inside here..(smbil tepuk perut)...hehehe..




till then...






Muah2!!!

p/s: ni da kenyang da makan petang tadi...adoi..sakit perut pulak....

No comments:

Post a Comment