Nuffnang Ads

Saturday, June 4, 2011

ANTARA SEBAB-SEBAB AKADEMI FANTASIA TAK BEST!!!

Hye-All!!!



I da tahu da sebab apa kebanyakkan rakyat Malaysia SEKARANG TIDAK SUKA menonton Akademi Fantasia.... ada banyak sebab tau... 


Akademi Fantasia:

1. Ada pengkritik yang suka lebih2...huhuhu... 


(okay... kalau nak mengkritik pun berpada-pada lah.... ni tidak... main kritik je... giler ke apa... tengok American Idol dan paling dekat MENTOR kat TV3... tengok cara dorang kritik... kat AF tu...wah!!!... pum pang pum pang!!!... tapi result?. rating naik tak?...  maybe ada yang berpendapatan "Tak pe dik... dorang komen tu sebab nak menegur... ye la..nak baiki mutu persembahan... &*%$ menegur berdasarkan pengalaman..." hebat bukan?...)


2. Promosi yang melampau-lampau...


(Untuk yang ini... tak salahkan Fakulti (wah....I rasa...fakulti paling kecil adalah Akademi Fantasia lah kot.... beberapa minggu je belajar... dah grad... dapat duit lak tu...hebat kan? dorang belajar banyak tak korang rasa?...)... ye lah....memang tak dapat dinafikan ada ramai yang bersuara lunak merdu dan sedap... tapi tu la... jangan lah promosi kuat sangat... I tahu jugak marketing and promotion.. kalau da tahu pulangan tu tak berapa nak banyak... jangan lah buat promotion yang melampau... habis duit pergi ke PROMOTION sahaja..hehehe)


3. Kurang daya saing pelajar.


( ye lah... berkawan tetap berkawan... tapi ianya satu pertandingan.. Akademia Fantasia itu adalah satu pertandingan...kenalah ada semangat nak bersaing dan untuk menang...ini tidak....macam lemah je..hehehe)


4. Pelajar tidak bagi all out.


(okay yang ni lagi la.... setiap minggu ada je pengkritik kritik fasal persembahan statik la... apalah... keluarkan semua suara yang ada tu... nak simpan buat apa?... betul tak?)





wah!!!..banyak da I komen... kang ada pulak yang cop I ni sebagai one of the pengkritiks yang cakap pum pang pum pang!!!... hehehe.... I tak nak!!!... well..yang p 4 points yang I bagi ni adalah sebagai satu petunjuk untuk mana station television yang nak buat singing competition ke nanti... ye la...takut pisan berbuah BANYAK KALI!!! kan? tak mau, tak mau, kan? I pun suka gak nyanyi...cuma malas nak pergi audition....hehehe....







till then...













Muah2!!!


p/s: suka selected students from Akademi Fantasia like Farhan, Farah, Idayu and others... they have really nice voice...

No comments:

Post a Comment