Nuffnang Ads

Wednesday, June 15, 2011

BERBUATLAH KEBAIKKAN!!! TAK SALAH PUN!!!

Hai Semua...


arini I balik dengan orang kat rumah yang I duduk ni...hehehe... (tak letih sangat...tadi kak Zulai ngn Along jumpa kat depan Suria KLCC... so.. I naik je la..takkan nak menolakkan?...giler ke apa kan?) okay... I ada satu benda nak cerita ni...(ni bukan macam Minah kaypoh ke apa okay..no no no)...


okay2... apa yang korang rasa kalau korang buat baik?... ye lah...bukan apa...setiap orang ada pandangan memasing fasal setiap perkara kan?.. kita tak boleh expect yang setiap orang akan buat benda yang sama..ye lah....walau rambut sama hitam... walau hati sama  merah... minda dan emosi adalah berbeza...betul tak (I improvise sikit daripada "Rambut sama hitam, hati lain-lain".. sedap tak bunyinya korang rasa?).... okay...apa yang I nak cakap adalah... ada kawan I pesan... buat baik dalam dunia ini adalah perkara yang tidak salah. Tak salah buat baik kan? sebab apa?... pada pandangan I... buat baik selagi daya....maksudnya... selagi orang lain tak pijak kepala kita..maka buatlah baik. I pun dalam tempoh percubaan ni... selagi I boleh tolong orang, I akan tolong... but then...we do not know what people think kan?.. tapi..cuba anda bayangkan... sejauh mana kita akan pergi kalau kita HIRAUkan apa yang orang lain cakap fasal kita (I meant the negative ones)...  but yang positive tu takpe lah kan....hehehe... pada I selepas dengar kawan I cakap buat je baik pun... bukan salah pun... kan???


anda pulak rasa macamne??..ye lah..as I mentioned above.. every single person in this world has different views of seeing things... walau benda yang ditengok tu sama..but pendapat mesti tak sama. Contoh!!!.... kalau kita tengok perempuan ... (hello..I laki okay!!!)...  (malas nak citer lebih...you all pikir sendiri...heheheheh..banyak lagi contoh..tapi kenapa I amik contoh tu...hahaha... kan?... *malas gak nak citer... biar jadi misteri..hahaha




this is my fave picture...seriously!!!




till then...












Muah2!!!

p/s: arini... tetibe rasa sangat aktif.. tak tau kenapa..but esok... I pakai baju batik...(ada kaitan???..hahaha)

No comments:

Post a Comment