Nuffnang Ads

Sunday, June 26, 2011

HARI YANG PANJANG!!!> SOGO ADA SALE!!!

Hai semua....


haaaaaaaaaa... agak lama kan I tak berblog...last rasanya... minggu lepas kan?... hari jumaat ke sabtu...I tak hengat...tapi ni I nak tulis la ni... okay... hari ni tadi I baru balik dari kampung. Agak letih la....sebab sok nak kerja... hahaha... tapi tu da memang routine la kan...so... jangan ngada2 nak merungut2...hahahaa...

Okay.... I balik dari kampung.... tadi I balik dari pukul 12.30 tengahari... okay...nak dijadikan pengalaman dan cerita yang memang tah hape-hape... I kononnya tak nak naik bus express ke hape... pastu memang nak tunggu la bus sebab ada bus schedule tu tunjuk bus ada pukul 1 ptg... so.... tunggu la...(tanpa beli tiket bus express)... lepas tu...tunggu punya tunggu... BUS TAKDE!!!!... apa kah!!! bengang nak mampus!!!...GERAM!!!...AARRGGHHH SEEEMMMPPPUUUTT!!!.... okay...lepas tu...dalam pukul 2.10 petang camtu...datanglah busnya!!!....lepas tu....aku pun tertidur la dalam bus...hahaha (sengaja okay!!!)...  lepas tu...dalam pukul 3.15 petang camtu... bus pun sampai ke destinasi iaitu PERHENTIAN BUS PEKELILING!!!....waaaaaaaaaaahhhH!!!!...letih sangat... tapi masih lagi aku sempat untuk melakukan sedikit SHOPPING!!!!...hahaha...teka aku  pergi shopping katne???... teka la!!!...teka la!!!...tempat yang paling dekat dengan Station Bus Pekeliling...hehehe... alarh..takpe lah....I je la yag cakap!!... okay!!!... tempat yang shopping tu adalah tempat yang paling famous yang paling famous la kat Kuala Lumpur...   orang cakap kalau tak pergi tempat shopping ni...memang la....memang tak cukup la hidup anda tuh...haha... memang tempat ni sangat lah famous.... (mula-mula kot shopping mall kat Kolumpo)...hehehe.. tempat itu adalah... SOGO!!!!.... ye...sogo!!!  hari-hari ada sale...memang kuang hajar kan...hahahah.....memang memikat lah segala sale itu!!!...hiahuhuaau.... I pun beli la baju dua helai... Crocodile je... harganya RM 39.00 sehelai...tapi kalau hari biasa memang tak dapat la.... hihihi.... maka kalau dua... tambah lah kan!!! RM 78.00 ? kan?... tapi wa cakap lu..SOGO mempunyai sale yang tak pernah nak putus...orang yang datang tu pun...bertali arus...walaweh!!!! orang Malaysia banyak duit!!!....

lepas tu...selepas bershopping sekejap je dalam SOGO ( i nak beli kasut...tapi mahal larh...tak mampu aku...mintak tolong la click nuffnang tu ek...nak beli kasut...) I naik Star LRT dari Bandaraya ke Masjid Jamek... lepas tu... tukar dari Star LRT ke Kelana Jaya LRT dari Masjid Jamek ke Kelana Jaya LRT KL Sentral (saje berhenti sebab nak makan KFC ...hahaha...) dan kat situ pun ada kedai yang menjalankan SALE!!!.... apa yang terjadi dalam dunia ni!!! SETIAP HARI KE ADA SALE???.... pening..macam lah I ni ada banyak duit....sengal!!!...adeh!!!.... huha.... I makan KFC Dinner plate la apa lagi.... tengah-tengah makan ternampak dua orang makhluk yang agak sengal depan mata...adeh!!... tapi I rasa mereka adalah orang Indonesia!!!....hahahaha....  kot....I bukan diskriminate ke apa...tapi tu la...I ni susah sket lau nampak yang pelik2 ni...hahahaha... kuang3...

lepas I makan,  I pun amik LRT balik ke Taman Bahagia... hahahaha... I pun balik naik TEKSI!!!...RM4.00 je...kuang3...yeay!!!...I pun sampai rumah....hahahaha.... Uncle, Auntie, Kak Aika, Abang Fahmi, Pa' Wah and Pa' Su were home (sek bek ada kat umah....lau tak malu jugak...hehehe)... To be honest... I feel like home when I am in this house... They are like family to me... thank you... I LOVE YOU ALL!!!...makde balik esok!!!...hehehe....


esok mula new week!!!...hope God will help me...








till then....








Muah2!!!

p/s: esok pakai baju baru!!!...hahaha

No comments:

Post a Comment