Nuffnang Ads

Monday, June 27, 2011

PREJUDIS TERHADAP PESALAH-PESALAH JUVANA!!!

Hai korang...


korang tau tak "prejudis" tu ada maksudnya??

mengikut Wikipedia (which I love to refer the most...huhuaha)

A prejudice is a prejudgment, an assumption made about someone or something before having adequate knowledge to be able to do so with guaranteed accuracy.

jadinya... prejudice suatu benda yang tidak elok lah kan???... betul tak??..okay... bukan apa...kebetulan tadi...tengok cerita Juvana, dalam episode kali ini...geng2 Daim tu masuk Club cikgu zakiah ala..kelab Debat tu... diorang berdebat la dengan budak dari sekolah lain (perempuan) yang sangat pandai berlakon hinggakan membuat I nak buat entry ini. Disebabkan mereka (perempuan itu) mempunyai mulut yang amat lancang maka (ada budak yang Kecik tu marah) sebab diorang kata dak2 yang masuk sekolah pemulihan tu takde masa depan etc. etc. etc. Okay... bayangkan korang dalam tempat Daim dan rakan2...(Botak tak masuk sebab dia memang jahat)... Bayangkan la... puas2 cuba hendak berubah...tetibe kena balun tak tentu fasal... (tak dinafikan ada yang memang tak nak berubah langsung, maka jenis ini memang patut berJAGA-JAGA)... berbalik kepada cerita tadi... dak pompuan tu pun..mulut macam apa je...(berlakon kan....) tapi tu la...realitinya memang begitu... ibarat conteng cat hitam ke muka sendiri...Susah woooo nak tanggal!!!... tapi kalau lama2... orang akan lupa...tapi bekas masih ada... maka..bagi mereka yang pernah buat salah yang memang lebat hukuman yang anda dapat dari mahkamah dan masyarakat... maka cuba lah untuk berubah... cuba lah... setiap langkah akan membawa anda 1 langkah ke arah kebaikan..okay??...

lagi satu...perjudis ni memang lah membawa pandangan yang negative terhadap subject yang kena la....susah woo lau sekali orang pandang serong... maka....jaga diri baik2.... ok?









till then...








Muah2!!!

p/s: Aaahhh~~~ seemmmpppuuttt!!!!

No comments:

Post a Comment