Nuffnang Ads

Monday, June 6, 2011

SIPADAN ISLAND AND THE CALLER FOR THE ISLAND!!!

Hai Semua!!!


apa khabar??? today was the first day of my week 4 of working... kan?.. ke aku salah ingat?..em..week tiga ke week empat ha?.. ahahah...aku lupa da...sudah!!!... biarlah....tapi aku rasa baru week 3 kot...hehehe... takpe...nti aku check (wah..kejap I, kejap aku, pastu tukar I balik..apa lah kan???) biar lah...hahaha....


okay....I started the day was a little bit sleepy and I try to be very positive in my life (I hope I can but still trying with thinking about lots of things)... I do not know why I tido lambat semalam... aku bukannya sengaja tido lambat pun....hehehe...


okay....today kat tempat kerja mula2, ye la pagi2 kan...agak suram dan tidak dipenuhi orang lagi.. aku pun tak tahu kenapa then kitaorang dapat arahan suruh fill up the brochures and so on sebab maybe MENTERI Tourism nak datang and dengan kelam kabutnya kitaorang pun berkemas-kemas...hehehe... siap semua menda...ada la guests from all over the world datang dengan havocnya kitaorang layan dorang...hahah...sonok pun ada...letih pun ada tengok gelagat manusia yang pelbagai...haha...


hari ni ada gak aku angkat tepon...agak banyak kali la...but most yang aku tak dapat nak lupakan adalah...panggilan daripada seorang perempuan yang ingin amik lesen dive and dia nak dive kat ocean yang ada ship wrecked... mereng otak aku ngan Fadzly (T.O. kat MATIC) nak cari maklumat... nak cakap kasar kang...tak patut pulak...hantam je lah... but then our efforts in giving the accurate information is bagus what!!... memang patut camtu pun sebenarnya....hahaha... okay... TO bagi kat aku yang jawab sebab dia nak test aku dalam jawab tepon (positive thinking sekarang ni bro....) okay....aku jawab itu la ini lah..itu..ini..bla....bla...bla..bla..lalalala~~~...lalala~~~  blabla..~~~ okay done..!


mari aku cakap apa yang bla bla bla bla bla tuh...



1. dia ask sal dive ship wrecked kat Malaysia ni (mana lah aku tau...sek bek Fadh ada...lau tak muntah~~~)



2. Bagitahu dia sal ship wrecked site dive kat Malaysia ni... done...dia ask lau nak dive kena ada lesen tak? apakah...dak 2 tahun pun benda basic cmtu...(kot?) okay..i gave lah a few numbers yang dia boleh rings....hehehe....done!



3. Lepas tu dia ask mana lagi tempat lain yang boleh pergi nak dive yang ada shipwrecked...apakah???..pening beta!!!...berhempas pulas kami nak carikan tempat tuh..adoi...



4. lepas tu pulak dia ask macamne nek pergi ke tempat itu...huhuhu..the respective islands are very far away from Kuala Lumpur and the places are Redang Island, Sipadan Island, and also Labuan... huhuhu... (malangnya kitaorang tak mention sal Labuan..hehehe sorry)...



5. sekian terima kasih...dia nanti kol the numbers and it was quite a some sort of wonderful experience..hahaha





kan?... memang susah layan yang cakap tepon dengan yang depan...hehehehe...now i know kan?...susahnya nak pergi Sipadan Island (Patutlah pulaunya cantik)


okay la..itu la dulu..jap lgi aku nak buat satu or dua lagi entry (ies)....tunggu ek?
ni kat Sipadan Island..one of the beautiful places in the world..cube korang ask sapa2 yang dive..mereka mesti tau sal Sipadan Island....


 ni dekat Labuan.... untuk mereka yang minat Shipwrecked macam ada caller tadi..wah..kemain...penin cari maklumat...


 ni pun sama lah..kat Labuan...


 ni kat Labuan jugak!!!


 ni kat Sipadan island that famous with beautiful marine lives and it has been the choice of the divers all around the world... and it is world heritage!! 


this is Sipadan Island...land of paradise....visit Malaysia!!!...


till then...








Muah2!!!

p/s: nak belajar French pulak la..macam best je...hehehe...Bonjour, Merci, Au revoir...

No comments:

Post a Comment