Nuffnang Ads

Sunday, July 10, 2011

BONJOUR!! BONNE NUIT!!

Bonjour!!!


I sekarang ni SANGAT berminat dengan French. Bukan kerana orang nya....(yang sememangnya handsome2 dan cantik2 belaka...) tetapi kerana Celine Dion!!! Tadi... I tengok Documentary Celine Dion: Through Her Eyes of the World (Lebih kurang la tajuknya)... Encik Ben pun ada buat entry sal ni...laju dia buat entry... I nak buat gak...tapi nanti ada cik Anonys kata I ni meniru lak...(seedddiiihhh!!!)... kan?...boleh?...ku cili nanti mulut2 itu...hahahaha...

okay berbalik kepada apa yang cakap tu mula2 sekali...Bonjour... itu bermaksud Hi! (english la)...
kalau nak tau...dalam dokumentari yang berlangsung selama 2 jam 1/2 lau tak silap... menunjukkan World Tour Celine Dion dan Celine adalah pengguna French dalam harian percakapnnya. Dan kerana itu, Nicholas Sarkozy (Presiden Perancis) telah memberikan pingat kepada Celine Dion atas usahanya membawa French ke mata dunia. Kiranya Celine Dion ni adalah Duta Bahasa Perancis la...lebih kurang... hebat bukan? jadi secara tidak langsung, ia membuka mata manusia supaya tidak memandang tinggi kehebatan bahasa masing2... 


maybe next week I mula nak cari dictionary English - French...hahahah


till then..


Muah2!!!

p/s: Bonne Nuit!!!

No comments:

Post a Comment