Nuffnang Ads

Thursday, August 4, 2011

MEWAH MAKAN BULAN RAMADHAN!!!

hi semua....


apa yang difikirakn pada pukul 11.08 malam ni? hahaha....tidur? bagus2....itu la yang sepatutnya SEBELUM bulan RAMADHAN!!! Namun...pada bulan Ramadhan ni..banyak2kan la beribadat..gantilah mana yang tak berganti tu... bagus per.... makan pun da kurang...makanya lebihkan la beribadat..tak gitu semua??? *semua angguk..hehehee bagus2...

okay2....  sejukkn cuaca hari ni?tak gitu rakyat Malaysia tersayang... ye la..pepagi da hujan lepas tu... nak dekat2 berbuka hujan lagi... aku rasa Tuhan tak nka kita membazir kot....ye la..sesetengah orang sahur makan kat luar... lepas tu.... nak berbuka puasa apatah lagi.... pergi bazaar sana,pergi bazaar sini... pergi dompet kembung..balik je..kempis.. lepas tu perut yang kembung.... kan senang lau makan secara bersederhana.... tapi kalau nak makan mewah2 sekali sekala takpe je...tapi jangan hari2 tau.... makan aku hari..mewah...semua ada....maybe sok aku reducekan pembelian aku yang agak bangang tu.... hahaha.. korang pun boleh ubah pola *pola tau..bukan POLO... ubahlah pola pembelian tu... jangan beli ikut nafsu. Sebab per...lau beli ikut nafsu takut perut tu tak dapat nak tampung.... maka, pembaziran yang berlaku!!!! okay? ta mao ta mao.....

okay lah... aku rini berbuka kat tempat kerja....dan balik umah tadi pukul 10.45 malam tadi.... sek bek ada orang kat umah....hehehehe... *yela lepas kenyang2 terus balik...erk!!! sesak nafas banyak makan....

kenal tak kecik ni?... dia punya entry best tahu...lau tak caya sila taip 
YUYU ZULAIKHA kat GUGEL!! belambak kuar!!!

till then...


Muah2!!!

p/s: adeh.... masih kenyang...sampai esok..hahaha

5 comments:

  1. jaga2! takot semput nanti kan susah!

    ReplyDelete
  2. tanjat yuyu ada muka yuyu kat sini ^^ macehh macehhh ^^

    ReplyDelete
  3. Kak WC..thanks sebab selalu jenguk blog saya....time kaseh...

    ReplyDelete
  4. Yuyu Zulaikah : tanjat boboi tengok yuyu tanjat tengok muka yuyu kat entry...heheheh

    ReplyDelete