Nuffnang Ads

Monday, August 8, 2011

RAMADHAN 8: BISKUT CORNFLAKES BERCOKLAT

Hi...

tadi aku bawakan anda semua resepi tart nenas kan? Click sini.
jadi sekarang ni aku nak perkenalkan anda resepi yang giler sungguh SENANG!!!.. takyah nak bakar..*kita bako...kita bako..(takyah okay)... 

sungguh senang... nak tahu resepi apa?
BISKUT EMPING JAGUNG BERCOKLAT. Familiar tak? ye la..orang sekarang tak panggil emping jagung.. orang panggil CORNFLAKES.... kan? omputis la katakan...hiihu~~~



 pictures taken from Google. thank you.


okay2... ni nak cakap sal resepinya..

Bahan-bahannya adalah:

250 gram emping jagung
250 gram coklat / coklat putih masakan (dicairkan)
100 gram madu
75 gram hirisan badan
50 gram gula
50 gram kismis
3 biji ceri merah
3 biji ceri hijau

Cara membuatnya:

1. Gaulkan emping jagung, madu, badam, gula dan kismis sehingga rata
2. Tuangkan coklat/coklat putih masakan ke dalam adunan tadi. Gaul sehingga rata.
3. Hiaskan bersama ceri merah dan ceri hijau.
4. Sejukkan. Sedia untuk dihidangkan.

Senang kan ? cubalah!!!....
till then...

Muah2!!!
p/s: nak cubalah biler da balik umah nanti...kat kampung...

2 comments:

  1. hehehe...bukan saya yg buat....saya pndai gak buat kuih...tapi lama tak buat jadi tumpul dah..hhehehe

    ReplyDelete