Nuffnang Ads

Wednesday, September 28, 2011

MUKA TUA VS UMUR!!!

Hye-All!!!!

apa kena mengena dengan Ziana Zain.?..aku pun tak tau..

tadi aku baru je berborak-borak dengan kawan aku. Tajuk borak?...  
MUKA TUA. 

*maaf bukan muka toya ke, toyol ke, hape ke.. bukan...

MUKA TUA. mesti ada pernah mengalami masalah ni kan? Ya Allah.. ampunkanlah dosa mereka yang mengutuk tuh...hi~~~ Tak kisah la korang dikatakan MUKA MUDA ke.. apa ke.. ye la kang kengkadang ada je yang kata muka orang lain macam muda padahal umur da 30 tahun. Apakah jadahnya kan?.... 

aku bukanlah nak kata la... sebab kadang-kadang benda ni menjatuhkan imej gak la... ada ke umur baru je 20 tahun...dikatakan umur 30 tahun. Apa buta?..hahaha...susah gak kan?..hehhe..

aku pernah mengalami upacara perkara seperti itu. beberapa hari lepas aku pergi buat sticker kat pejabat keselamatan kat U aku ni.. dan pak guard tu ask aku..,. "Amik MASTERS ke?"....hihuh~~~...mulanya adalah niat nak menipu.. tapi melihatkan niat pak guard tu suci serta murni.. aku patah hati nak menipu..hahaha.. 

*boleh?.. aku pun jawab " takde la pak, saya dengan dua kawan lagi ni amik degree, tahun akhir". Hehehe.. tak jadi menipu!!!..hahaha.. 

lepas beberapa hari dan ketika, aku bincang balik dengan kawan aku. aku ask, 

"Tua sangat ke muka aku ni?"... 

tau apa dia jawab? 

"a'ah.. macam muka nenek kebayan?"..SENGAL!!!!.. 

aku pun...betul2 la!!!..

dia jawab, 

"aku rasa tak salah kalau muka nampak tua sikit sebab ikut resmi, yang tua akan dihormati tapi tua-tua pun perangai kena berpadalah dengan umur"... 

aku pun amik masa untuk fikir sekejap apa yang dicakapkan itu... lepas aku fikir kan.. hurm...memang betul pun apa yang dicakapkan tu... kalau nampak tua sikit pun apa salahnya kan?...tak rugi pun...tapi dress-up la sikit supaya kita tak la nampak macam tua sangat. kan?..hahahahah..dan jangan la pulak dress-up macam budak2.... lagi BANGANG kalau macamtu...hahaha.. 


adoiyai.. terbanyak pulak entry ni... stop kat sini..kang terlampau panjang kan susah plak....

moralnya: syukur dan hargailah ciptaan Allah...Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui. dan setiap kejadian ada hikmah disebaliknya.



bye.



p/s: nak makan nasi bujang la malam ni!!!..

2 comments:

  1. kakak pun pernah jugak orang kata muka macam mak mak... tapi buat tak layan je... apa ada hal, tak hidup kalau banyak sangat dengar cakap orang ni dik...

    ReplyDelete
  2. yer la kak kan....susah kan...lau kita tak dengar pun susah jugak...kan?..tapi lebih baik buat dunno je..hahaha

    ReplyDelete