Nuffnang Ads

Wednesday, October 5, 2011

BUATLAH PILIHAN YANG TEPAT!!!

Hi semua,

malam ni aku rasa nak buat entry fasal 'REFLECTION', which means, aku macam nak reflect tentang apa yang telah berlaku...

okay2... sepanjang aku hidup di muka bumi yang aku rasakan aman damai dan aku rasa tiada kekacauan yang melampau, aku rasa lah. aku masih lagi menjadi diri aku. Aku tak pernah rasanya menjadi orang lain. 

*maaf aku tak bertukar menjadi HULK. Hahaha...

okay la.. ini entry last untuk malam ni, jadi aku PILIH untuk buat ia panjang sedikit. Aku pernah terdengar satu quote ni dari sapa tah, aku pun tak berapa nak ingat, tapi apa yang penting adalah isi dalam quote yang aku nak sampaikan ini. "IT IS NOT FATE BUT ITS CHOICES". Itu lah yang aku cuba pahami dan aku pahami nya sekarang. 

*btw da lama da aku paham benda ni...

pilihlah jalan anda...

kalau dalam quote tu kata, bukan takdir tapi itu adalah pilihan manusia (general) dalam hidup kerana mereka memilih pilihan itu. Maka, pilihan itu lah yang mereka pilih. Aku juga mempunyai pilihan yang mungkin sama dengan orang lain dan mungkin jugak berbeza dengan orang lain. Namun, apa yang penting, aku gembira dengan pilihan aku. Mungkin ada yang tidak gembira dengan pilihan aku, tapi itu tidak bermakna aku adalah insan yang tidak mempunyai pendirian. Tapi aku juga seperti orang lain mempunyai pilihan. Baik buruk sesuatu pilihan itu adalah bergantung kepada macamane kita mengasimilasikan pilihan kita tu dalam kehidupan kita 

*betul ke tak ayat asimilasi tu...hehehe....

salah pilih.. bukan bunuh diri jalannya...

okay la.. maybe entry kali ni agak keras dan berbau bunga raya....

 cantikkan bunga raya ni.. namun tidak ramai yang minat.

*berbau ke??.... 

tapi harap-harap dapatlah membantu followers and pembaca dalam menjalani kehidupan masing-masing. Okay?


bye


p/s: cakap fasal pilihan ni... aku memilih untuk kurangkan makan... slow2 la..
p/s: tak tau nak puasa ke tak sok.

No comments:

Post a Comment