Nuffnang Ads

Friday, October 28, 2011

HAEL SANI ARTIST BARU LELAKI TERBAIK?

Hi semua..

korang semua mesti pernah tengok Mentor kan? Ala..rancangan realiti tv yang diterbitkan oleh TV3....alar takkan tak tau...adoi..lau tak tau ...memang sedih la...hahaha

okay...korang ingat tak Jaclyn Victor, dia pernah jadi Mentor kan? okay.., masa dia jadi mentor tu... dia amik Erul AF tu dengan Sani kan? jadi dia punya protege tapi tak menang. Dorang berdua digabungkan dalam kumpulan EVO lau tak silap.

Dan sekarang aku nak fokuskan kepada Hael Sani. Itu nama pentasnya sekarang. 

Hael Sani adalah artis bawah Wake The Baby, Ajai. Budak2 Ajai la ni. bagus...

"Hael Husaini bin Razmi, anak muda yang baru mencecah usia 23 tahun.  Mula berjinak-jinak dengan membabitkan diri menerusi program Mentor Musim 3, menjadi anak didik di bawah jagaan Jaclyn Victor.  Setelah tamat program tersebut, dia yang lebih mesra dengan panggilan Sani, tidak mahu berpaling lagi dalam meneruskan perjalanannya di dalam industri ini.  Mula berbincang dengan komposer Ajai sejak setahun yang lalu, Sani mengambil langkah nekad untuk merakamkan mini album yang memuatkan 4 buah lagu.  Single pertama Sani mula dimainkan oleh stesen-stesen radio bermula September yang lalu.  Lagu ‘Seandainya’ yang dicipta dan liriknya ditulis oleh Ajai merupakan sebuah lagu balada yang sememangnya menguji kekuatan vokal Sani." 

Ini adalah petikan yang diambil dari Facebook Wake The Baby. 

ni pulak adalah gambar-gambar promosi Hael Sani.

 
hael sani.

 
hael sani.

 
hael sani.

ni ada cerita ni..aku dulu 'like' FB dia..pastu aku post.. "Are you Malaysian?"... lepas beberapa ketika.. aku pun macam malu pulak...rupanya dia Protege Jac dalam MENTOR!!! adoh!!! malu seh...but then after I listened to his voice, he has a very big yet soothing voice. His high notes are great and just know I listened to his "Seandainya" song. It was not memorable enough. You need to choose real songs. I mean, the song that could bring you to this cruel mainstream. I am no big man in music but I am the listeners., one of the listeners in Malaysia. You need to be more selective or maybe start write new songs with good arrangement. WHo knows right?
apa ni cakap lam BI lak?..hahaha...

lau korang nak like FB dia pergi la kat sini. HAEL SANI.


korang pun boleh cari lagu My All nyanyian dia..best jugak la..kat situ korang boleh tengok kemampuan dia bawak lagu tu. OK?


As-Salam.



p/s: nak mandi lak...

4 comments:

  1. NIce info... thanks for sharing... nanti sy jenguk...

    ReplyDelete
  2. sam...thanks for commenting on my blog

    ReplyDelete
  3. pejuang cinta: thanks....nanti saya polo balik.

    ReplyDelete