Nuffnang Ads

Thursday, October 6, 2011

MAKAN NASI BASI WAKTU LUNCH!!!

Hi semua....

hari ni....sebelum korang semua pergi makan tengahari *lunch laa.. adoi... aku nak korang semua fikirkan tentang satu perkara ni. Korang selalu pergi makan kat kedai mana? 

*please.. jangan jawab "kat kedai makan lar.. takkan la kedai motosikal pulak".

Okay, fine. Korang adalah jawapan korang sendiri kan. Ikut suka la..aku tak kesah pun.hehehe... *takde la.jawab je la pepe pun..

 
 Lau excellent.. semua orang suka tapi lau perangai tak ley blah!!! tak payah!!!

okay2... korang pernah tak pergi makan kat kedai makan yang lauknya sedap, masakannya sedap TETAPI!!! orangnya bercakap tak sedap!. Maksudnya main cakap je. Tauke kedai main cakap lepas je. Okay, seperti yang kita semua sedia maklum, "CUSTOMERS ARE ALWAYS RIGHT" kan? kita selalunya guna pepatah itu kan. Aku pun guna jugak, tapi la kan...aku adalah pelanggan yang tidak banyak songeh, kalau banyak songeh tu memang la, TAPI aku dan kawan-kawan aku adalah pelanggan yang seperti biasa. Macam orang lain jugak. Macam biasa je. Takde yang berbeza. 

 
nasi putih sedap!!!..haha tapi lau basi?? punah harapan!!!

Okay, pernah sekali hari tu, kita orang makan nasi yang sudah hendak basi. Bayangkan la, punya kedai makan yang kitaorang pergi selama beberapa tahun sanggup buat macam tu. Untuk pengetahuan kedai makan tu adalah di dalam Kuala Terengganu. *jadi berhati-hati la. Tengok-tengok dulu nasi ke, lauk ke, jangan makan nasi or lauk basi. Bahaya, *nasib baik kitaorang tak mampus sebab makan nasi basi..sedih!!!

 
beeekkkk~~~

okay, berbalik kepada isu utama. Isu, Customers are always right. okay, kalau yang banyak songeh tu takpe la, tauke kedai nak meninggi suara ke, marah sikit2 ke, sindir ke, ni yang biasa2 pun kena marah, sindir jugak? ANDA INGIN MENEMPAH MAUT? ibaratnya begitu la sebab dengan teknologi sekarang ni macam terjadi tau, post je kat situ sini, terus kedai kena boikot. Nak macam tu? FUh~~~ berdoa la kau supaya orang tak buat ONAR terhadap kedai kau.!!!! Walau makanan sedap, tetapi perangai macam apa je... uurrgghhh!!! sedih!!!

okay la..aku tade niat pun nak jatuhkan siapa-siapa namun, jikalau melampau sangat akan aku sebut nama insan tu...bengong!
bye.



p/s: Al-Fatihah untuk Arwah Kak La...semoga rohnya di cucuri rahmat. Lama da dia meninggalkan kami, Arwah seorang yang amat baik!

2 comments:

  1. hehehe...tah la kak yuni..tapi macam serik je da nak pergi situ...sedih!

    ReplyDelete