Nuffnang Ads

Sunday, October 9, 2011

PEPAGI KAU DAH BUAT ONAR!!! BALIK INDONESIA LAH!!!!

Hi semua!!!!


pepagi da buat aku MARAH!!! geram. semua ada!!! rasa nak maraaaaahhh jee..hahaha...

sebab apa?

bayangkan pepagi korang dapat panggilan okay la kan... kalau panggilan tu datangnya dari mak korang ke, ayah korang ke, keluarga korang ke.. sesapa lah yang daripada keluarga korang, tak kisah la kan.... ini tidak!!! ADA seorang pekerja la kononnya, pekerja POWER ROOT yang beribu pejabat di Kuala LUMPUR!!!...buat panggilan kat aku katanya SIM KAD AKU MENANG RM 5000.00. BOLEH? *nasib baik aku belajar Critical Thinking, lau tak!!! ilang aku RM5000 yang aku sendiri takde. Aku masih ada pertimbangan.

 
marah ni!!!! marah!!!! pepagi lagi da buat onar...benci!!!

korang tau tak nadanya macamane? walau kita semua ni duduk senusantara, tapi hello.. aku kena lag la bahasa Indonesia yang dicuba Malaysia kan... apa bengong!!! cakap macam Indonesia tapi PowerRoot Malaysia, macam la Malaysia ni takde pekerja Malaysia yang hendak di ambil. Bengong!!!

okay aku bagi sedikit dialog aku dengan orang tadi tu ek..


Kring! kring! (itu telepon aku bebunyi)

Aku jawab.

Aku: hello, siapa ni ye?

Orang gila (aku panggil orang gila je la...OG la eh) : Hello, encik, encik telah menang RM5000 dari Power Root yang beribu pejabat di Kuala Lumpur.

Aku: Ha... okay, ada apa ye?

OG: Macam ni encik, sebelum itu saya ingin membuat konfirmasi dahulu, ni pemilik number 014-506 **** (maaf dirahsiakan).?

Aku: ye, kenapa?

OG: okay, macam ni, sim kad encik telah menang RM5000 dari Power Root.

Aku: HA? Ni dari mana ni ye?

OG: Saya dari Power Root Malaysia yang beribu pejabat di Kuala Lumpur.

Aku: Nada marah. Setahu saya, Power Root Malaysia perkerjanya orang Malaysia, boleh saya dapatkan nombor cik ini?

OG: urmm.. (terkujat kot).... tteeett~~~ (line di putuskan)


Jadi memang nak scam aku la ni.... BABI!!! *marah ni... jangan mengada-ngadalah... kau ingat aku ni bodoh sangat ke... aku lempang laju-laju baru tau!!.. babi! pergi cari kerja lain la... 

ha tengok!!... RM9 Billion kot!!!.banyak giler!


bye!



p/s: masih marah, benci. sakit hati, kat mereka (cari kerja lain la wei!!!)

4 comments:

  1. hati2lah..zaman skang nie macam2 hal or nk dapat duit dgn mudah

    ReplyDelete
  2. ye la Cik Kamoo.... takut jugak... alhamdulillah la takde pepe...

    ReplyDelete
  3. Rasanya akk dah beberapa kali dapat panggilan tu... and beberapa kali jugak dapat sms dan menang ..huhuhu kalau ikut kan dh jadi jutawan dh akk nie...hihihi asyik menang jek... jgn marah2 dia saja nak buat lawak tu... hahahaha

    ReplyDelete
  4. Ye la gurau kak oi....takde maknanya...hahaha.. tade la.. kot ye pun nak bergurau.. gunalah suara orang Malaysia, suara farah fauzana ke.. salih yaacob ke.. sesapa la..ni tidak... minah indon mana tah....hahahah...sedih!

    ReplyDelete