Nuffnang Ads

Tuesday, November 15, 2011

KRISIS AIR UNISZA? HARI HUJAN TAPI TAKDE AIR? SAKIT HATI!

Hi semua..

rasa malam ni nak taip dalam BI je.. tapi.... malas la..nak campuq la..hihu~~~

ni kat China ni. hihu~~ mintak jauh la macamni..

Alhamdulillah, aku masih mampu minum...cuma buat masa sekarang ni blok aku takde air...

HARGAI LA AIR!!! WALAUPUN SETITIK!


lau korang semua nak tau kat blok kat U kami yang tersayang ni sekarang mengalami WATER CRISIS.... apa itu WATER CRISIS?.. meh ni nak habaq mai. lau hangpa semua tak tau apa tu WATER CRISIS.. ia adalah sejenih kuman yang berakaq umbi dalam tanah sejauh 100 meter dalamnya. *gila? memang gila. Orang Eskimo yang duduk dalam igloo memang tak takpe.. tak yah mandi pun takpe sebab sana sejuk.. suhu drop ke negative berapa tah. kita yang duduk kat Malaysia ni.. sesejuk mana pun.... badan ni nak kena air jugak.. bayangkan kalau takde air...? macamne? nak melakukan segala nya... tau dak..disebabkan takde air.. terdapat pelbagai aktiviti tidak dapat dijalankan dengan sempurna. nak tau apakah aktiviti tersebut?... meh!

AKTIVIT YANG TIDAK DAPAT DIJALANKAN JIKA TIADA AIR.

1. TIDAK BOLEH MANDI.

ni adalah tepat... bukan tak boleh langsung mandi cuma kena mencari air.. seksa? memang... sebab bilik air ada dalam rumah tapi takde air... (bangang kan?) sakit hati.. ibarat macam nasi goreng ayam tapi takde ayam. Sedih kan?

2. TIDAK BOLEH BUANG AIR KECIL DAN BESAR

ni pun sama. Contoh kalau tetiba nak terkencing yang TERAMAT SANGAT. Ada bilik air, semua berfungsi dengan baik NAMUN TAKDE AIR!!! BODOH? memang la... ini pun memang sejelasnya menghalang untuk menikmati nikmat buang air tu. uish!!! susah tau...

3. STRESS

ni memang reason yang paling logik. CONTOH!!! Meh nak bagi contoh ni!! BAYANGKAN!!! kalau kelas pukul 9 pagi? takke kena bangun pukul 5 pagi untuk MENCARI AIR? hebat? memang!!! suka? puih! sapa suka bangun pepagi nak cari air.. tapi sebenarnya..aku suka mandi pagi...segar je..hihu~~~

4. TAK DAPAT BUAT KERJA (ASSIGNMENT)

mungkin ada yang memandang sinis akan reason ini..tapi bayangkan.kalau korang tak mandi? badan tak wangi semua... macamne nak buat kerja? memang sakit hati kan? mutu kerja pun rendah nanti.. lepas tu effect semua grade.. sebab apa grade jatuh semua? SEBAB TAKDE AIR!!!... benci aku!..

5. GILA

ini adalah point yang paling penting. sebab? memang kita akan jadi GILA lau takde bekalan air. MATI pun boleh jadi tau. Nak ke tempat duduk kita ni kering kontang? ke pihak U nak suh kitaorang berpindah supaya boleh masuk budak lain ? budak sem 1 ke kan? ke? ke? ke?... susah la macamni weh... adoi..pening....

cukuplah aku rasa dengan 5 point tu... itu pun takat nak da mengangguk untuk menunjukkan rasa kesetujuaan dengan point aku tu kan? hihu~~ sakit hati? memang!!! jangan ditanya da! sudah!!! aku nak tidor sok kena bangun awal nak mencari air.. *lau air ada malam ni... pakat mandi dalam bilik air je.. lau takde kena pergi FBK..hihu~~ mandi kat situ...sioooottt jer...



Assalamualaikum WBT.



p/s: da la pihak U takde bagi warning ke apa.. ni tengok...takde air....huh!!!

No comments:

Post a Comment