Nuffnang Ads

Saturday, December 10, 2011

AWAN YANG TERPILU-NING BAIZURA~~ MENUSUK KALBU!!!

Hi semua..

Ning Baizura..


tadi baru jelepas dengar lagu classic ballad bertenaga dari pelantunnya Ning Baizura.. lagunya Awan Yang Terpilu... perrgghh!!! memang best.. nak2 lau dia nyanyi yang masa AJL 20 tuh..perrgghh!!! memang best giler weh!!! memang best sangat2...hahhaha... menusuk kalbu nyanyiannya..*lirik amik dari sini... Kotak Lirik.

aku bagi korang tengok lirik dia eh? korang nak tengok? baik!!! ni dia!!


Kerana cinta
Aku kembara
Bagai camar melintas laut
Mencari pohon untuk berteduh
Kerana cinta
Aku kembara
Ikut lagu
Bisikan hati
Mendamba kasih paling setia

(Korus)
Sepasang sayap tak terlihat
Umpama mimpi yang tersimpan
Jadi rintik
Rintik hujan
Menciptakan awan yang terpilu
Puisi ini tercipta lantas
Tak kesampaian
Hajat meronakan
Gelora rindu ku kepadamu

(Korus)
Sepasang sayap tak terlihat
Umpama mimpi yang tersimpan
Jadi rintik
Rintik hujan
Menciptakan awan yang terpilu
Ingin sekali
Aku ungkapi
Isyarat jiwa dengan sempurna
Biar kau mengerti
Biar kau sedari
Perasaanku yang memujamu

(Korus)
Sepasang sayap tak terlihat
Umpama mimpi yang tersimpan
Jadi rintik
Rintik hujan
Menciptakan awan yang terpilu
Jadi rintik
Rintik hujan
Menciptakan
Awan yang terpilu…
 

 lagu ni memang best.. sebenarnya lagu ni memang membawa makna yang agak berat...tambahan pula Muzik Videonya.. ia menceritakn segala-galanya.. da scene paling berkesan dalam Muzik Video itu adalah scene akhir. Bila watak Ayah (Din Beramboi *lakonan memang berkesan) menampal kolaj mengenai anaknya... lumrah seorang ayah. Bukan dia tak suka cuma.. dia tak tunjuk. Suka.. tapi tak tunjuk... Itu memang nature seorang ayah. Okay?

cuba korang baca lirik kat atas tu betul2.. memang best...memang! tulisan Arwah Loloq dan melodi dari Li Lin Zhen... memang...pergh!!! aku tak tau nak cakap apa lagi....hihu selain..tahniah atas penghasilan lagu yang memang tiada zamannya..memang tidak akan ditelan zaman.

 
 
Assalamualaikum WBT.
 
 
p/s: nak nangis aku dengar lagu tuh...adoiyai!! rapuh!

2 comments:

  1. mase zaman die aq ske gak dgo lgu neh . cme xsempt hafal lirik je . hahaha

    ReplyDelete
  2. EnciK AxixOu : betul tu... ni tengah dengar balik.. memang best..hihu~~

    ReplyDelete