Nuffnang Ads

Wednesday, December 28, 2011

CARA-CARA NAK SCHEDULE-KAN ENTRY.

Hi semua....


kadang-kadang.. aku ni memang malas nak update sebenarnya... jadi!! jalan penyelesaiannya adalah!!!


aku tulis dulu.. lepas tu baru publish.. boleh? korang nak tau macamne?..okay.. lau nak tau.. sila ikut steps bawah ni.. okay?


Step 1.

Tulis la dulu kan. tulis la bebanyak dulu ke.. macam buat research sikit ke.. kan? okay? da tulis?.. lepas tu... korang tengok kat tepi korang tu.. belah kanan tuh.. ada tak "Schedule"... lau ada.. *mustahil takde kan...hehehe..


Step 2.

Korang klik kat "Schedule" ... lepas tu.. pilih kat situ macam gambar ni...





Step 3.

Korang boleh pilih msa yang korang nak publish tu... dan kat bawah tu jugakk..korang buleh pilih haribulan yang korang nak publish hasil kerja korang tuh... okay? 



 
Step 4.

Lepas korang da buat benda tu semua.. korang boleh la Click "Done"


Step 5.

Da pilih.. korang click "Publish".. memang dia publish.. tapi di"scheduled"kan da.. so.. korang tak yah risau la. Korang publish je la korang punya hasil karya tu.



Pesanan: kalau tak menjadi.. korang try la lagi. kan boleh edit entry kan? so... manfaatkannya... lau tak paham.. buleh antarkan email kepada aku.. akmall_kiut@yahoo.com okay? aku akan layan email korang... *bajet blogger feymess!!...



Assalamualaikum WBT.


p/s: suka dapat tolong orang kan?

2 comments: