Nuffnang Ads

Wednesday, December 28, 2011

JALA MAS! MAKANAN TRADISIONAL KELANTAN!!!

Hi semua.... 

korang pernah makan tak kuih JALA MAS? haa.... sebelum pepe.. biar aku tunjuk gambar kuih ni dulu... okay?

Jala Mas

Jala Mas
ni kawan aku yang belikan masa dia bali ke Kelantan.. memang Kelantan je ada benda ni.. jadinya.. kepada sesiapa yang mengidam dan nak makan benda ni.. kena la pegi Kelantan.. baru best sikit.. 

Mengikut cerita yang dipersetujui ramai, kuih Jala Mas ni dulu adalah makanan Kerabat Diraja.. memang untuk makan Orang2 Istana je... tapi sekarang.. okay je.. aku rasa kuih ni agak mahal.. sebab banyak lak tu.. thanks WZ Fadhlan... muah2!!! lau tak silap aku ia diperbuat daripada Kuning Telur Itik.. ni la baru first time aku makan.. dulu aku ingat kuih ni hanyir.. *macam bau telur la kiranya.. tapi bila da makan!!! hambek kau!!! sedap pulak!!!! adoi.. hahaha...


okay la... aku nak cari maklumat ni sikit.. untuk buat entry lain.. okay?

*sapa cakap blogger tak perlu buat research?




Assalamualaikum WBT.


p/s: hihu~~~ nantikan entry terhangat aku!!!

2 comments:

  1. one of my favourite food as my mom is from Kelantan....

    ReplyDelete
  2. good then.. but i believe the way of making it is quite difficult.. kan>?

    ReplyDelete