Nuffnang Ads

Friday, December 2, 2011

MENGENAI DIRI KU!!!

Hi semua...

aku mungkin akan kurang update blog ni sebab ye la.. aku sekarang kan pengguna MAXIS Broadband..hihu~~~*ada kena mengena ke?.. TAKHADE OK!!!..

aku rasa aku nak cerita la serba sedikit fasal diri aku...

baiklah.. Nama aku Akmal bin Razlan.. tapi kalau dalam FB aku eja nama aku lain... aku tambah lagi satu huruf "L".. jadilah Akmall!!!..hahaha.. tapi aku takde la tambah lagi satu 'L" pada nama ayah aku...hahaha....takde kerja la.. okay la.. Aku tinggal di Kampung Jenud, Sega 2, 27660 Raub, Pahang.  Kampung aku akan pedalaman gak la.. about 30 minutes to Bandar Raub. Gosh!!! miss the old town. 

Nama mak aku Aminah binti Ishak dan nama ayah aku Razlan bin Rahmat... Mereka adalah anak jati Kampung Jenud.. ayah aku menjadi Ketua Kampung Jenud since like FOREVER!!! I think my dad has the longest time being the administration of Ketua Kampung in Malaysia... i think it is more than 30 years...gosh!!! that too long...'ruling' the Kampung..hahha..

okay la.. banyak lagi sebenarnya fasal aku..hahaa.. aku ada 4 orang adik beradik (yang hidup la..) dan ada dua yang telah meninggal dunia (mak aku cakap nama yang meninggal kecil tu Siti Fatimah dan Arwah abang aku Safuan bin Razlan meninggal umur 24 tahun)...sebab kematiannnya adalah tragis..so.. malas la nak cerita...kang aku nangis pulak..biarlah.. adik beradik aku yang lain adalah, Ilyana Razlan (kakak aku, ada 2 orang anak perempuan dan seorang husband (Khairi Razak), my second sister, Nor Irefah Razlan (she has 3 sons... and her husband died in the year 2008 ).. and my twin brother....hahaha Saufi Razlan.. we have no-so-the-same face.AT ALL!!...seriously!! dan aku ada seorang aunty dari keluarga mak aku... sebabkan dia seorang.. satu-satunya adik beradik mak aku.. aku cerita la sikit ..namanya Jemilah Ishak... adik mak aku..kerja sebagai pembantu rumah di rumah kerja lamanya di Petaling Jaya, Selangor. Dia kerja sana lama da tau.. aritu masa aku praktikal..aku duduk rumah tu la... thanks God and thank her too...and thanks uncle Zul and aunty Ana for letting me stay there for 3 months.. thank you...

kali ni aku nak cerita fasal dalam keluarga aku je..biar korang kenal la sikit aku ni siapa..hahaha..uish banyak pulak aku cerita... aku rasa cukup la kot cerita ni..okay?..hihu~~~

masa kat Zoo....hahaha...sonok tengok haiwan..aku mudah excited..

ni lepas Zoo.... semua letih..berhenti makan kat Mekdi...kat Genting Sempah...

tengok tu Akim makan..telinga da la besar..ahhaha

ni anak kakak aku lagi sorang..Ilyana Razlan....ada lagi satu dalam perut dia...tak lama da nak bersalin tuh..

tae kwan do ni kot...tah la...aku pun tak tau....hahah...

ni adik Fitri...manja kemain lagi dengan mak n ayah aku..adoiyai budak ni... anak yatim ni..huhuh~~



Assalamualaikum WBT.


p/s: laparlah perut aku sekarang ni..nak buat meggi macam malas je...adoi...hahaha



2 comments:

  1. mekasih kak...hihu~~ ni ada yg otw ni nanti..so... 3+3 la...hahaha...

    ReplyDelete