Nuffnang Ads

Wednesday, December 28, 2011

REVIEW FILM : AKU BUKAN TOMBOY.

Hi semua...

semalam aku berpeluang untuk menonton cerita Melayu 'AKU BUKAN TOMBOY'... lakonan Scha Al-Yahya, Shaheizy Sam, Harun Salim Bachik, Zarina AF, Salina Saibi, Shamsul Yusoff dan lain-lain pelakon lagi...

Well2.. korang baca tajuk pun da tau kan apa sebenarnya cerita ini berkisar? kan? fasal kehidupan tomboy dan pengkid la.... cerita ni diklasifikasikan sebagai certia Komedi.... jadi ceritanya tidak la berat dan memang best.. la... 3/5 bintang aku bagi... mana lagi dua bintang tu? 

dua bintang lagi hilang kat lesson yang patut diselitkan dalam cerita ni.. memang ada lesson tu.. cuma tak kuat.. itu je yang aku boleh katakan... lagi satu.... kelemahan film ni.. *aku tengok ni sebagai penonton... bukan sebagai pengarah ke hapa... sila note that.. okay?  lagi satu.. cerita ni... tak ada ending yang agak best.. dia biarkan ia tergantung je.. aku lebih suka kalau ada ending yang kukuh dan tidak membiarkan penonton tertanya-tanya... *watak Harun Salim Bachik.. memang menjadi!! best! 

ini aku ada selitkan gambar untuk korang tengok.

suka tengok Scha... versatil!!!


okay... cerita ni ada jalan ceritanya yang tersendiri.. aku agak suka.. dan lakonan para pelakon semua memang berkesan dan bagus.. aku suka..tapi setahu aku.. cerita ni tak se-hot cerita Shamsul Yusoff yang lain.. bagus jugak kan mencuba.. at least dia boleh variasikan filem arahan dia sendiri kan? cari pengalaman... *tu menang banyak anugerah tuh!!!..hahaha.bagus2..

ini pulak beberapa gambar yang DIKATAKAN AMY AF3 menjadi pengkid dan bercinta dengan wanita shantekk!!! adoi...sedih!!!

memang ada iras muka Amy pun..tah ler...





yang ni memang.. memang AMY senyum macamni.. perrggghh~~



Assalamualaikum WBT.



p/s: lau korang nak? datang kat aku bawak pendrive korang.. aku bagi free je kat korang..hehehe..

2 comments: