Nuffnang Ads

Wednesday, January 11, 2012

KURANG HAJAR KAU!!

Hye-All!!!

gosh!!! what a day *well.. night actually... We played badminton for like 4 hours... hihihuhuuuu.. lau aku tak kurus lagi aku tak tau la.. since my resolution  is to kurus.. hahaha.. this is serious tau!!! memang sangat serious.. 

cantik tak? ni pemandangan dari puncak BUKIT BESAR.

well.. ni pulak ada kawan bawak mee hoon goreng singapore dari kawan yang buat kenduri kesyukuran kot.. adoi..paham ke korang baca ni? if you're not understood.. just pretend..hahahaha... macam tak biaso kan?  korang.. sebenarnya aku ni takde idea nak diutarakan.. entry ni pun masih tertangguh sebenarnya.. hihu~~ sebab aku masih dalam proses mencari idea.. kwang3...

haaa.. entry ni tertangguh untuk beberapa puluh minutes. almost 30 minutes kot.. mari.. aku nak bercakap fasal "Kurang Hajar". Boleh?  Mungkin ada yang terkujat beruk apabila membaca tulisan aku yang macam hebat ni nanti.. okay.. perkataan hari ini adalah "KURANG HAJAR". Okay, baiklah... aku nak cakap bukan mak cik hajar ke apa.. cuma attitude kurang hajar.  Kurang hajar ni memang banyak definisinya.. cuma yang paling penting adalah, kurang hajar ini berkaitan dengan perangai. Aku malas la cakap banyak sebab.. aku pun sebenarnya sama ada aku ni termasuk dalam jenis yang kurang hajar ke tidak cuma apa yang aku tau adalah kawan-kawan yang kenal aku cakap aku ni ok je. So, maybe those who do not know me that well would say that I am arrogant or snobbish. Well.. our own world if without variation, it would not been called as world kan? salah kot english aku tu, kuat hati aku mengatakannya.. tapi salah pun salah la.. janji maksud sampai. 

Okay, kalau korang nak tau. kawan aku cakap, lau aku cakap dengan orang lain, aku ni ada intonasi yang snobbish, bukan aku nak cuma memang dia macamtu.. lau aku cakap dengan nada yang penuh sopan santun serta kepit2.. fuuhhh.. mau muntah korang kot.. hahahaha.. pepe pun... aku akui memang aku ada intonasi tu.. pernah sekali, aku pergi pusat sukan untuk bermain badminton, tapi ye la. aku kan.. ada pak cik kat depan aku ni.. aku pun ask la.. em.. "pak cik, gym ni buka ke?".. well. dengan nada yang agak kurang sopan. Hihu~~ disebabkan nada itu.. hahaha.. Belle kawan aku keep reminding me somewhat fix the intonation of my own which i have been using it for like 15 years, at least.. hahaha.. tapi nak buat macamne. memang da macam tu.. aku rasa, memang aku ni tak ley nak bertukar da kot. hahaha.. lantak la.. nak buat macamne.. hahaha.. btw. thanks for the reminder. hehehe...

haa... ada kaitan ke dengan tajuk aku tu? adalah kot sikit2.. hahah..kwang2..



Assalamualaikum WBT.


p/s: erkk..tetiba plak kenyang makan mee.. hihu~

2 comments: