Nuffnang Ads

Friday, February 24, 2012

ONE DAY TRIP TO CAMERON HIGHLAND!!!

Hi semua..

hari tu.. aku pergi ke Cameron Highland.... lupa nak update.. (padahal aku memang takde line internet)....hehehe... btw.. aku pergi hari tu.. pada 6 Februari 2012... tak silap aku masa tu adalah waktu Thaipusam ke apa... tapi waktu tu adalah waktu cuti.... punyalah banyak kereta nak pergi melawat Cameron Highland... plus all the domestic tourists... including us!! hehehe....

aku haritu pergi dengan mak, abang kembar aku. 4 anak sedara aku. kakak aku dan sepupu aku. Dua kereta jugak la... best tau.. 2 jam 30 minit dari Kampung Jenud tercinta aku tu.. naik terus sampai ke atas.. best woo...  kita orang bertolak pukul 9..30 pagi tak silap lepas tu sampai dalam pukul 2.00 petang gak la.. banyak lak tu kereta nak boleh ke naik ke atas.. huuu... jenuh... dah la aku bawak kereta kakak aku yang manual tu.. main clutch je la aku.. hehehe... parah2... 

sesampai je kami di atas, kami terus pergi ke Strawberry Farm.. memang best wa cakap lu.. hehehe.. banyak gila tanaman, cacti, tumbuhan hijau, grapes yang tumbuh dan di-mould sebagai atap untuk pejalan kaki... memang tersangat best uols!!! aku memang suka dengan keadaan yang harmoni macamtu.. domestic tourists pulak memang ramai la... Melayu, India, Cina dan pelbagai kaum lain yang memang aku pun kadang-kadang tak berapa nak kenal. Pergh!!! memang 1 Malaysia lar.. hehehe... 

Korang nak tengok gambar yang sempat aku tangkap during out trip to Cameron? nak? hehehe..jom!!! layan la foto2 ni!!!...


Najwa, Fitri dan Abang,,,
Aku lar!!! bukan azwan ali ok!!! tetiba kan..

Ainun, Akim, Najwa and Mak aku!! yeya!!!

Abang kembar aku Saufi, Mak Aku and Najwa...

Kakak aku, Nor Irefah!!!
 

Periuk Kera!!!

bunga-bungaan,,,cantiK!!


mawar!!!
salad kami makan kat situ lar..


waktu malam di pasar brinchang!!! memang sejuk wooo...

itu la sedikit sebanyak yang aku sempat rakam ketika kami di Cameron Highland...


Assalamualaikum WBT



p/s: letih main badminton!!! tapi seronok!! hehehe....

1 comment: