Nuffnang Ads

Saturday, March 3, 2012

PENGALAMAN MASA MUET MARCH 2012!!

Hi semua....

apa khabar? kalau korang nak tahu, suhu di Kuala Terengganu ni sekarang mencecah 23 Darjah celcius.. kira sejuk gak la kan.. tapi nak diikutkan memang la sejuk weh... dah la ujan dari semalam sampai ke sekarang ni.. hinggakan ada tempat dalam U aku ni.. banjir...hihu~~


Okay la... ni nak ceritakan pengalaman aku dan kawan sewaktu amik MUET kat SMK Seri Berang. Okay gak la.. tadi sebenarnya agak terlambat sedikit lau nak diikutkan lepas tu bangun mandi2 semua, terus pergi ke asrama perempuan amik kawan aku, Angah dan Yana, lepas tu amik Mila kat luar. kat rumah dia. Okay la.. masa tu da pukul 7.00 pagi. Bayangkan nak pergi Kuala Berang yang dalam 1 jam dan kami perlu sampai dalam pukul 7.30 pagi. Aku pun apa lagi, pecut la.. walaupun kan.. aku pakai Perodua Kelisa je..hehehe...

lepas tu sesampai je kami di sekolah tu, tengok2 ramai lagi yang lambat daripada kami, kami kiranya da lambat la sikit, ada lagi yang lebih LAAAMMMMBBBAAATTT dari kami..Alhamdulillah, at least we were not the last kan...Thank God.

First Session, Reading Comprehension.

In reading comprehension, there are 6 passages that we need to read and understand. Well, aku pun baca je la kan, jawapan aku ikut betul kepada hotak aku je... pada masa ni, masalah belum timbul lagi.. *ada masalah tahu.. nanti aku cerita lagi..

Second Session : Writing.

In writing, we were asked to write a report and an essay. Well, thanked God I can do it too. But I do not know what would the examiners would mark / give my writings. Moga2 dapat tinggi la Aku rasa grammar aku tadi ok da.. tpi tah la.. hehehe

Third session : Listening. 

Peerrghhh.. memang listening kena lah dengar betul2 kan.. tapi dalam tempoh listening ni. ada sorang mak cik ni.. batuk Ya Allah.. memang sangat kuat dan through out the session. Tapi kan, time soalan pause kejap untuk seminit batuk dia pun pause jugak sekali. Darah menyirap.. namun selepas menoleh dan melihat mak cik itu, hati mula berkata, "Sabar , dia da tua" hehehe...

Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar, Terdapat sedikit keyakinan dengan jawapan yang aku bagikan compared dengan jawapan yang aku bagikan ketika MUET 2007. Lama kan? hahahaha.. kiranya ini adalah kali ke 3 aku amik muet, i am intrigue to know the result already. Ada improvement tak aku ni kan.. Now is the year 2012 and the last time I took MUET was in the year 2007, so, its like 4 years already, so, in that 4 years, is there any improvement made by me. I want to see that. Really.


Assalamualaikum WBT


p/s: alhamdulillah, perniagaan berjalan lancar.

4 comments:

  1. Owh, thats better!!! Masa Mar dulu, dekat KMM dalam dewan besar. Xdengar langsung. Starting je, we all dah pandang-pandang each other. Sume blur jeeee!!! Siap pengawas jaga tu, cakap dekat kitorang, bincang je sebab memang xdengar langsung. Huhu... Patut amik perhatian hal2 macam ni kan. Huhu...

    Btwn, goodluck!!! =)

    ReplyDelete
  2. wah Mar banyaknya komen! suka3!! nasib baik jugak la tadi takde masalah macam Mar dapat... okay Audio dorng tu.. btw, thanks tau sebab komen kat blog saya...

    thanks..

    ReplyDelete
  3. nak tau satu rahsia tak? aku tak de MUET... bkaja takat diloma je... cadang nak sambung degree... tapi tak kesampaian sebab tak de MUET.. bengang gile.. So bulan empat ni aku nak apply MUET.. bleh ka ko bagi notes n tips how to succeed in MUET ni kan... amacam...? Hah diam tu tanda setuju la tu... TQ ye....

    jom singgah..

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/sayangggg-mak-dara.html

    zul a.k.a sam banjamin
    (founder of gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete
  4. sAM, takde la macam tips khusus ke nak attend exam muet ni..cuam banyakkan buat latihan dan familiarkan diri bercakap BI and one last thing, BANYAKKAN MEMBACA material dalam English language, that is the most important..lau tak memang agak susah la nak jawab. exam mana2 pun...

    ReplyDelete