Nuffnang Ads

Thursday, March 29, 2012

TAK KENAL, MAKA TAK CINTA.

Hi semua....

apa khabar? aku ni sebenarnya ketandusan idea nak update. Adoiyai.. aku rasa aku kena tulis dulu untuk mendatangkan dia itu.

Baik!! ada da... tadi aku tengok video clip Wonder Girl - So Hot dan Nobody. Jujurnya memang dorang tu cantik dan pandai nyanyi. CUMANYA, apa yang ditayangkan dalah FAKE semata-mata. Sebab apa? most of those Koreans buat plastic surgery tau. Aku takde la statistics or proof yang boleh dijadikan black and white but the thing is, they reassign their faces. FInal. hahahha...



Tapi aku nak cakap fasal KEPURA-PURAAN. maksudnya, sepatutnya kita tidak pura-pura dihadapan orang lain. Jadi diri kita yang sebenar sebab takut nanti bila orang lain tahu diri kita yang SEBENARNYA lain daripada apa yang mereka harapkan, takut nanti susah pulak. Terkejut Maimon, haaa.. time tu memang takde pepe boleh diperbetulkan da. Sebab nasi da jadi bubur. Lau bubur tu boleh makan takpe,, lau tak bley? susah kan? kena makan guna straw..sikit sikit masuk dalam mulut,. 

Sebab tu, kawan2 aku cakap, jadi diri sendiri but ada perkara-perkara yang perlu dipatuhi sebab menjadi diri sendiri dalam kalangan orang yang mengenali diri kita dan menjadi diri sendiri dalam kalangan orang yang tidak mengenali kita adalah FAUX!! hahaha.. kesalahan yang amat besar sebab tu ada saying cakap,  "tak kenal maka tak cinta". OKay.. itu kalau tak kenal, kalau kenal dan terus benci, cmne lak tuh? hahha.. memang sedih la kan? kwang2... 

eh!!! melalut lak. takpe2.. korang lau nak jadi diri sendir pun takpe *pesanan untuk diri sendiri jugak. Tapi korang kena ikut tips ni. Tipsnya adalah!!!

  1. Kena sesuaikan word choice dengan situasi. Sebagai contoh, jangan cakap yang pelik-pelik dengan orang tua.
  2. Cakap slow. Tapi jangan lah slow sangat sampai orang tak dengar langsung. Payah pulaks.
  3. Jaga intonasi *aku kalah dengan yg ni..memang aku takley nak ubah da..hahaha
itu je la tiga kot dulu.. lau ada pepe lagi, nanti aku update Sebab kadang-kadang mudah lupa, Manusia kan.. mesti la. Tapi aku tak menyalahkan yang aku ni lahir sebagai manusia, cuma aku nak statekan kepayahan manusia ni. Banyak benda yang mudah lupa, manusia kan. Hihu~~ 

weh!!! da lambat da ni. aku nak bangun awal lagi sok. 


Assalamualaikum WBT


p/s: tapi tak mengantuk lagi! adoiyai!!

No comments:

Post a Comment