Nuffnang Ads

Monday, April 16, 2012

LELAKI ADA ADIK / ABANG ANGKAT???

Hi semua...

ha? amacam. handsome abang angkat aku?
hahahahah!!!
apa khabar? mesti baik kan? amacam? korang da cuba resepi yang aku tuliskan tadi? harap2 korang semua cuba la.. cuba sekali tak semestinya perfectkan? takpe.. cuba banyak kali.. as people said "Practices make perfect"

okay2.. kali ni aku ingin membawakan anda entry fasal adik/abang angkat. Kan waktu sekolah dulu kemain nak beradik/abang angkat kan.. cari yang jambu2.. buat jadi adik angkat.. abang2 yang taff2 pun nak cari adik angkat, apakah jadahnya? *tetiba emo..haha.. kalau kau takde adik, okay aku maafkanlah.. tapi adik punya la ramai,,, nak cari adik angkat jugak? apakah jadahnya *buat kali kedua. hahaha... 

ke kau cari adik/abang angkat ni nak benda lain? hahahaha.. *sengal je.. eh!!! jangan pikir benda bukan2.. kadang2.. nak pinjam duit.. lepas tu terus lupa.. ibarat dialog aku cipta kat bawah ni..

Selepas beberapa minggu pinjam duit, adik angkat mintak duit abang angkat...

Adik angkat:(suara menggeletar) Abang, mintak duit yang abang pinjam     dulu tu RM 10, saya nak balik rumah la, nak buat tambang.

Abang angkat : Hah??!!! bila masa pulak la bangang aku pinjam duit dengan kau? kau tu yang pinjam duit dengan aku. Kau lupa pulak? aku nak kau bayat duit aku naik cuti nanti. Dah! blah!


Sengal tak kalau keadaan macamtu? memang sangat lah kan? memang sangat. Nasib baik aku tak pernah terkena dengan keadaan sedemikian.. lau tak.. kurus aku..! hahahha.. 

Eh!!! bebalik kepada cerita adik/abang angkat ni.. kenapa aku khususkan kepada lelaki sahaja ? korang mesti pelik kan? kang ada plak kata aku ni berat sebelah.. Hello!!! aku bukan berat sebelah ok.. memang aku berat.. aku badana besar!! eh! salah.. aku tak berat sebelah lah.. sebab.. pada pendapat aku, lelaki nak beradik/abang angkat ni sebenarnya SUNGGUH PELIK!! sumpah... no kidding.. 

okay, kalau tujuan beradik/abang angkat ni baik.. aku hands off la.. memang aku support sampai mati.. cuma lau ada tujuan tak baik, salah satunya adalah dialog diatas tu.. macamne? kan? kalau perempuan beradik/kakak angkat.. aku sangat support sebab mereka perlukan teman... takkanlah nak bertemankan lelaki kan? DOSO!!! DOSO!! DOSO!! *tiga kali aku ulang tu.. 

Kalau lelaku beradik/abang angkat.. hurrmm... tah la.. macam pelik je kan? korang pikir la apa yang pelik tu.. aku pun tak tahu sangat apa yang pelik, cuma, apa yang aku tahu sekarang ni.. konsep adik/abang angkat ni memang telah disalahgunakan.. tak caya? cuba pergi sekolah yang ada asrama, tak kisahlah sekolah agama ke, sekolah menengah kebangsaan ke.. mesti ada punyala...

baiklah.. banyak da aku tulis ni.. selamba badak je aku merapu kan? hehehe.. btw, korang pun mesti pernah beradik/abang angkat kan? hahaha..ngaku je la...


Assalamualaikum WBT


p/s: MAAF, aku takde abang/adik angkat ni.. tak minat!

5 comments:

  1. me too..xda bezany adik2 angkat2 tu ngn ppuan bkn muhrimnya..ahaks..apalaa....

    ReplyDelete
  2. hahah...thanks babydoll honey sebab komen kat blog kita yang tak seberapa ni...

    ReplyDelete
  3. Aku ade adik angkat laki sorang sbb aku cuma ade adik pempuan so aku pun nk jgk laa adik lelaki dapat laa bergurau main bola skali sorry aku memang sayang dia sebagai seorang adik jgk tapi xde laa mcm gay2 dan salah guna lagi sesama ade makwe so x salah laa klw laki sama laki ade adik beradik angkat atas nasib korang laa klw dapat yang cepat2 blah kang terlibat mampoih

    ReplyDelete