Nuffnang Ads

Sunday, April 15, 2012

REZEKI MASING-MASING, JANGAN DENGKI!!!

Hi semua....

Apa khabar? sekarang ni jam menunjukkan pukul 8.00 pm (malam lar), aku buka Facebook untuk melihat berita terkini (kalah Buletin Utama TV3) hahaha.. takde la.. at least melalui apa yang orang lain (friends) kita tuliskan, kita boleh dapat tau apa yang berlaku sekeliling.

Baiklah, ada satu tulisan daripada kawan aku yang menarik minat aku untuk ulas lagi benda ni, aku malas la nak amik bulat2 apa yang ditulis olehnya. 

One day if rakyat Malaysia dapat Oscar Award, kita tak payah nak bangga coz dorang hanya pekerja asing or pembantu rumah"

aku rasa, bagi sesiapa yang melihat Melodi tengahari tadi mesti meluap-luap hati nak marahkan?

Siapa yang ungkapkan kata-kata nista ni? well. korang cari sendiri..tetanya mak cik sebelah tu ke.. abang jaga ke.. try ok? cuma, aku nak ulas sal REZEKI. Hello.. jangan la nak jeles sangat.. takkan baru pegang kuasa nak jadi macamni? bagi yang menyokong, boleh la.. bagi yang tak menyokong tu? .. mari.. aku nak ingatkan. aku bukan nak hentam mana-mana artis okay? tapi apa yang penting bear this in your mind. "WE MADE YOU". Kami,, iya.. kami rakyat Malaysia ni yang buat anda semua jadi artis.. penyanyi2 terkenal sebab siapa? siapa eh yang beli album dia? siapa yang pergi konsert dia? siapa eh yang pergi jumpa dia lau ada roadshow ke? KAMI!!! penonton, peminat, pembaca,.. kami ni la... kalau kami rasa, kamu patut feymes, kamu feymeskan anda, tapi kalau kami rasa kamu TIDAK patut feymes, kami tidak feymeskan anda, senang kan? takkan tak tau lagi kot..

Dan, kau nak deny kemenangan orang asing dalam sesebuah anugerah tu memang melampau lar. Sebab apa aku kata melampau, menidakkan kemenangan ibarat menidakkan kuasa yang diberikan kepada peminat untuk memilih artis dalam sesebuah anugerah. Well.. kau tak famous, kau nak cipta kontroversi yang bangang, memang lah kan? memang sheell la.. huh!! sengal!

lagi satu, kau tau kan rezeki itu di tangan Allah, bukan di dalam tangan kau kan? jadinya, kalau hendak diri sendiri dihormati, silalah hormati orang lain dulu. Disebabkan kau tak hormat orang lain. jadinya, tiada siapalah nak hormatkan kau da, Baik kau berundur je. okay? *nasihat ni..

aku rasa, banyak sangat aku tulis ni da, lagipun. aku rasa biar la aku berhenti dulu jap, heheh..nanti2 tulis lagi dengan benda ni okay?

Assalamualaikum WBT


p/s: erm.. kau buat hal, buat malu je!

No comments:

Post a Comment