Nuffnang Ads

Tuesday, May 22, 2012

DON'T JUDGE PEOPLE, PEOPLE!!

Pepetang ni, hujan pulak tambahan hari ni adalah hari Selasa, makanya, ada pasar malam berdekatan dengan tempat kami ni. Sebelum hujan tadi, aku minum air tea o, peerrgghh!! mak engkau! memang best air tea o yang aku buat tu,,,, rasa.. hurmm.. rasa tea. Aku guna Boh Cameron Highlands Tea, memang rasa Cameron Highlands tea. 

Nak cerita hal dalam kelas tadi ni, tadi, Sir Hisham talked about eclipse which happened yesterday, When the exact time? Ask me nothing, i dont know. hahaha.. but when he mentioned that, I was like singing a song called "Total Eclipse of My Heart" and Zakiah sat next to me and she knows the song too, but hello.. we were not able to sing the amazing song because we did not know the melody. But then, after the class, just a few minutes before I made etnry, Zakiah Ngah posted something on FB and tagged my name and it was the lyrics of the song. Hahaha.. but seriously the song from Bonnie Tyler - Total Eclipse of My Heart was/still a very very great song. Its evergreen and legendary song. hihu.. love that song but the key is high. too high for me. haaha..

Okay2... aku ni sebenarnya ada satu tajuk untuk entry, iaitu, "DON'T JUDGE A PERSON, IF YOU DO NOT KNOW HIM/HER" or "jangan nak menghakimi seseorang kalau tak kenal isi budi". Mesti benda ni pernah berlaku pada korang kan? Tadi ada kawan aku post kat FB, sebab ada orang judge dia HANYA dengan cara dia bercakap dan bergurau. Kalau aku? to that person who LOVES to judge people, GET a life! and please la, kalau kau rasa kau kawan dengan dia, you WILL not say bad things about ur friends, even kalau nak tegur, carilah masa yang sesuai kan? 

Please la, aktiviti budak2 kecil yang berhingus je nak judge2 orang tanpa usul periksa ni, Kita da besar da, sekali buat salah minta maaf dan beringat la kan? lagipun kerja judge ni bukan kerja kita. This is Allah's work, HE will do all the judgement. Us? stay put and do ur very best to not to get into Hell. seriously, this is the time to do good things and my advice, good things sometimes come in bad situation. and not all good things that we did/do will guarantee us to get ticket to Heaven. Remember that! okay?

well!! get good life people by do good deeds to other people.

Assalamualaikum WBT


p/s: Oh! My English!

2 comments:

  1. hah...stuju sangat...sama2 la kita perbaiki diri...huhu...

    ReplyDelete
  2. Ms. Siti Aminah : yup... muhasabah diri sendiri adalah lebih baik daripada kita muhasabah diri orang lain...wahaha

    ReplyDelete