Nuffnang Ads

Wednesday, May 9, 2012

EDUCATIONAL TRIP TO RTM TERENGGANU.

Hi semua..

eh!!! salah.. Assalamualaikum WBT semua... apa khabar kepada semua pembaca dan followers blog aku yang aku sangat cintai dan sayangi nie.. apa khabar semua? Semua da makan ke ni? dah makan eh? makan apa? korang makan apa??? hehehe... saje je tanya.. tak nak tau pun *jahat tak aku? hahaha..

Semenjak dua menjak ni kan, aku menjadi semakin celupar la.. maksudnya.. erm.. camne eh? aku express je apa yang aku nak express but with my friends who them really know me well la, kepada yang tak berapa kenal tu.. erm.. tak sangat la kot,, camtu je la.. hihu~~ okay2... dah2 citer fasal benda tak best ni kan?


Baiklah. tadi aku dan belle (kawan aku) berpeluang untuk melawat pejabat Radio, Televisyen Malaysia Cawangan Terengganu yang terletak di puncak Bukit Pak Apil. Seriously tinggi, boleh tengok satu Kuala Terengganu dari Bukit ni tau... hebat..

Dan, yang paling hebat, Pengarah RTM Terengganu sekarang adalah Puan Azizah binti Yusof adalah seseorang yang kami kenali. *cukuplah kami sahaja yang tahu okay? hihu~~ Sejurus kami *aku dan Belle, masuk di pejabat, kami disambut oleh Pengarah RTM sendiri, Puan Azizah binti Yusof yang sangat baik dan sungguh kami kagumi. 

Selepas kami diberi cenderahati dari RTM Terengganu, kami berdua dibawa melawat sekitar RTM Terengganu dan pengalaman yang kami perolehi adalah sungguh bermakna. Kami dibawa ke konti Radio, Master Control Room, Auditorium, Bilik Jadual dan Bilik Berita (editing). Nampak je kecil kat atas tu, tapi sebenarnya, tempat tu sungguh besar dan juga penuh dengan peralatan yang mampu membuatkan kami *berdua ni pening ... sebab banyak sangat butang. Pening.

Tapi kan, petang tadi adalah satu pengalaman yang cukup bermakna and I will cherish it until the end of my life. For sure.

Well, that is all I believe, but, I am so sorry, I could not put the pictures from the short educational trip because Puan Azizah forbids us to publish such pictures *which we only got few.. hahaha.. sorry.


Assalamualaikum WBT


p/s: pening pulak. adoiyai.

No comments:

Post a Comment