Nuffnang Ads

Sunday, May 13, 2012

SELAMAT HARI EMAK KEPADA IBUKU, AMINAH BINTI ISHAK!!!

Hi semua,

Bersempena hari Ibu *aku masih merasakan hari ibu adalah hari yang patut disambut SETIAP HARI. okay? Untuk itu, aku ada satu lagu ini yang aku ingin bagikan kepada ibu aku. Nama emak aku adalah, Aminah binti Ishak. Tadi mak aku called *sepatutnya aku yang call kan? hihu, dan cakap-cakap sikit, tak lama pun, sekejap je, tapi ia cukup bermakna. Biarpun ianya cuma seketika.

Aminah binti Ishak.

Sebenarnya, sambutan Hari Ibu dan hari2 yang lain, adalah jarang disambut dalam keluarga aku. Even, birthday pun tak tiap tahun pun dulu, iya lah, faktor kewangan menjadi faktor utama dalam segalanya. Tapi, alhamdulillah, semenjak dua menjak ni, kami menyambutnya juga. Alhamdulillah.

Mesti korang nak tau kan lagu apa yang aku ingin tujukan kepad emak aku, kan? ini dia.

Mama 

I can hardly put into words
Those feelings rooted deep in my soul
How can I explain it? At nights
I stay awake because of haunting thoughts
It's you, mum, I recall again and again
My dear, my sweet one, please forgive me
For I've always been so stubborn
Have been searching for hard ways

Forgive me, my dear, for parting with you
For my occasional letters
In my thoughts I kiss your hand
And your tightly pressed lips

I often cry when I remember
How I used to hurt you at times
Forgive me, my dear!
Forgive me with love for the last time
How much I failed to understand...
And I still have to understand so much!
It seems that I loved too little
If I failed to experience love...

Forgive me, my dear, for parting with you
For my occasional letters
In my thoughts I kiss your hand
And your tightly pressed lips

Your love is love without measure
Your hopes and dreams...
Forgive me for my impertinent manners
Which upset you so much
Now I know more about life
I managed to understand a lot of things
I remember all your care
Longing to embrace you.

Forgive me, my dear, for parting with you
For my occasional letters
In my thoughts I kiss your hand
And your tightly pressed lips


lagu ini dinyanyikan oleh Vitas, penyanyi dari Russia, tajuk lagunya Mama dan kalau korang try search dalam Youtube, berlambak, cuba la cari dan dengar lagu dalam bahasa Russia, Best!


Assalamualaikum WBT


p/s: sapa tak sayang emak sendiri jangan hidup dalam dunia ni.

No comments:

Post a Comment