Nuffnang Ads

Monday, June 4, 2012

VET IN KUALA TERENGGANU. HAIWANKU CLINIC.

Have ever wonder to bring you cats or dogs to vet?
Do you think that the vet clinic which you usually go is not that good?
Do you wish your cats or dogs should get better services?

Worry no more!

For those who are in Kuala Terengganu, there is one Vet Clinic that offers you good services with affordable price. Hey, cats/ dogs are your family, why do you need to think about the money when you want your cats/dogs in healthy good shape, right?

At Klinik Veterinar HaiwanKu (HaiwanKu Veterinary Clinic) offers you the services that you really want. Dr. Lee Lai Hsiang is the dr who will treat our pet. With good care, he would treat pets to be better, health pets. 

Plus, with good surroundings and infrastructures, this clinic offers you nothing but the best services. Trust me.

This is his business card.

MEOW Magazine

Here are the details about this clinic.

Dr. Lee Lai Hsiang,
Klinik Veterinar HaiwanKu,
820-Q, Lorong Pandan, 
Batu Burok, 20400,
Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman.
Tel : 016-9869325
Email : klinikhaiwanku@yahoo.com

Time : 
Monday - Saturday : 12.00 PM - 6.30 PM
Sunday and Public Holidays (CLOSED)


Well, for those who have pets, go and check your pets now. At least, you do your responsibility by taking your pets to veterinary. Okay?



Take good care of you pets. They are also your family.


Assalamualaikum WBT


p/s: Me, Belle took Cici the Kitten to this Vet.

53 comments:

  1. Nak Tanya kat bhgn mn yek Klinik ni.kaki my lil bunny Dah put us sebelah sbb kne mkn ngn kucing jantan.sy x tau kat mn Klinik veterina

    ReplyDelete
  2. Nak Tanya kat bhgn mn yek Klinik ni.kaki my lil bunny Dah put us sebelah sbb kne mkn ngn kucing jantan.sy x tau kat mn Klinik veterina

    ReplyDelete
  3. Sorry sebab lambat balas, vet tu dekat Batu Buruk, susah sikit kalau nak pergi kalau cmtu, cuba call dorang dulu..okay?

    ReplyDelete
  4. Kema, cici sakit ape? Uning ak da 3-4mggu xberak..td kakak ak g klinik ni, doc suh bg ubat tgk dlu 3ari camne, klu xberak gk, ye suh dtg operate, wut do u think? ak bmbg sgt2 da ni..hmmm

    ReplyDelete
  5. Sorry Dibah, cici tu kucing Belle dulu.. tapi sekarang dia dah takde da.... try la tengok dulu...or call dia dulu...

    ReplyDelete
  6. Malam klinik x bke ke? I do wan to bring my rbbit here..he's do looks unwell :-(

    ReplyDelete
  7. Klinik ni rawat haiwan kecil x? Hamster ada masalah la..

    ReplyDelete
  8. try laa col dlu tny.. sy xpasti.. sbb biasa nmpak anjing n kucing je kt sane..

    ReplyDelete
  9. brape range harga treatmwnt die?

    ReplyDelete
  10. aritu hntr kucing sbb demam, ubat die bg 3jenis.. smua below than rm30.. ok laa kot.

    ReplyDelete
  11. boleh call dulu sebelum prgi ke sana, thanks dibah sebab jawab soalan dorang, thanks.

    ReplyDelete
  12. wah....br taw ad klnk haiwan kat b.bruk...btw ad sape2 taw harga tuk castration bg seekor kucing x????

    ReplyDelete
  13. Anak kucing sy da mati sekor. Smlm br tanam yg lagi dua ekor macam tak sihat jgk. Ohh kena bawak jumpa doc. Ni. Harap harap oke. Agak agak kalau selsema brpa kos nya?

    ReplyDelete
  14. hello~ boleh bantu saya tak?? saya ada ank kucing baru lahir 3 hari~ dia kembar 4~ apa org kata kembar siam~ macam mana ye????

    ReplyDelete
  15. Anon 1: saya tak taulah,, u better call the number.

    Anon 2 : itu rasanya bergantung kepada rawatan, kalau seekor dalam Rm 50- RM70.

    Anon 3: Ha? memang bukan mak kucing lahirkan kucing banyak ke? takde istilah kembar siam dalam kucing ni. kucing siam adalah...

    ReplyDelete
  16. sorry~ saya cemas masa tu~ anak kucing saya semua dah trpisah~ tapi, yg sekor tu isi perut dia terkeluar laa~ agaknya tali pusatnya melekat pd kucing lain kot~ smpai terkluar isi perut tu~ kesian saya tengok~ saya call klinik tu tak ada apa pun~ senyap je

    ReplyDelete
  17. Maaf, saya boleh bagi maklumat fasal clinic ni sahaja, tapi kalau anon called tak dapat, saya tak boleh nak buat apa lah.. nak buat camne.. minta maaf.

    ReplyDelete
  18. tak apalah~ smua nya dah mati~ tak tahan lama~

    ReplyDelete
  19. Ya Allah.. saya minta maaf atas kehilangan anak-anak kucing cik.. kucing cik tu ibu kali pertama ke?

    ReplyDelete
  20. salam...ble bg direction klinik tu x....cz sya nk bw kucing sya 2 ekor tuk vaksin...slalu sya bw klinik d kuantan...tp da pindah KT kena cr klinik br la tuk monthly checking..thanks....=)

    ReplyDelete
  21. Anon : Direction? kalau klinik ni dekat baru buruk, ada kat situ anon, saya nak bagi direction pun susah sikit, apa kata kalau anon call klinik ni.. thanks.

    ReplyDelete
  22. Direction klinic tu dkt skolah smasza ade shell.msk ikot trafic light sbelah shell..jln trus nnt jmpe signboard klinik haiwan..ikot je signboard slagi signboard xcakap belok mane2.klinik tu sbnarnye rumah taman..dia ujung skali..da lalu ujung tu nmpak la umah y ade tulis klinik haiwan kt pagar dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih syafiq atas informasi ni, okay kepada sesiapa yang nak bawah kucing or pet ke sini, itu direction yang diberikan syafiq ni. thanks.

      Delete
  23. slm...macam mana nak rawat kucing yang sembelit...

    ReplyDelete
  24. slm....nak tanya kalau kucing tu sembelit nak buat camne....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Siti Fatimah, itu kena call vet tu dlu lah, tengok macamne, cakap ngan veterinar tu... thanks.

      Delete
  25. en akmall,tumpang tanya,ade tak tempat di KT yg offer boarding mcm kucing?takut2 mingyu pet station dh full

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh mr Zul, rasanya, adalah baik jikalau encik dapat call clinic di nombor tertera, senang sikit. :) thanks for commenting.

      Delete
  26. nak tanya, kat klinik tu, anggaran kos nak mandulkan kucing betina berapa erk?

    ReplyDelete
  27. Nak tanya, anggaran kos untuk mandulkan kucing betina kat klinik tu berapa erk?

    ReplyDelete
  28. nak tanya, kat klinik tu, anggaran kos nak mandulkan kucing betina berapa erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf suhada, saya sebenarnya sudah tidak lagi berada di Terengganu, saya sudah habis belajar, jadi, adalah baik jikalau Suhada call sendiri no yang tertera. Terima kasih.

      Delete
  29. Kalau kucing buasir ... saluran najis tersembul tu.. berapa kos ye? Sy ada jumpa kucing jalanan yg kene.. kesian.. kalau xmahal sngt, ingat nk bwk pergi rawat..

    ReplyDelete
  30. Kalau kucing buasir ... saluran najis tersembul tu.. berapa kos ye? Sy ada jumpa kucing jalanan yg kene.. kesian.. kalau xmahal sngt, ingat nk bwk pergi rawat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf Nik Hamidi, adalah lebih baik jikalau encik telefon sendiri nombor yang tertera tu, terima kasih.

      Delete
  31. Nak tanya esuk klinik anda buka kah tidak?

    ReplyDelete
  32. I need help. Does this clinic treat reptiles such as a hatchling red eared slider turtle? I suspect it has Respiratory Infection. I've done all I can for now, he still isn't in good shape after 2 days. If this clinic does not provide such service, please recommend me another clinic. Please...

    ReplyDelete
  33. They've moved to another location, Bukit Kecil. and not in that taman perumahan anymore. The clinic is in the same block building with EON and right next to SPAD (Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat).

    and please bear in mind that they open at 1 pm until 6 pm. I'm reminding this bcs i went there yesterday at 11 am, not knowing that they aren't available until noon. Have to back all the way to Bukit Payong, with sick kitten in the car.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I went there today (located behind Insamaju - shop selling tiles), the operating hours listed on their sign are 1:30pm - 6:30pm.

      Delete
    2. nak tanya brpe kos nak mandulkan kucing?

      Delete
    3. nak tanya brpe kos nak mandulkan kucing?

      Delete
  34. Hi everyone, i will update the new address later and for now, this is the new address for Klinik Veterinar Haiwanku.

    Klinik Veterinar Haiwanku,
    Wisma Etawin, Lot 3629
    Jalan Bukit Kecil,
    20100, Kuala Terengganu.

    Tel/Fax: 09-6382911

    ReplyDelete
  35. klu kcing patah kaki brape ea kos rwatan utk dia...n klu smntara nk prgi vet ...ape lngkh nk kna buat kt rmah utk elakkan lbih truk??tlg rply ASAP

    ReplyDelete
  36. nk tanya berape kos nk mandulkn kucing betina

    ReplyDelete
  37. ade suntikan untuk tak nak bagi ibu kucing beranak aap kali dan berape kos nya

    ReplyDelete
    Replies

    1. Klinik Veterinar Haiwanku,
      Wisma Etawin, Lot 3629 
      Jalan Bukit Kecil,
      20100, Kuala Terengganu.

      Tel/Fax: 09-6382911

      tolong hubungi number di atas. tq.

      Delete
  38. salam..klinik dr lee dh berpindh dkt surhjaya pengakutan darat k.terengganu (spad) hadapan klinik vaterinar..ahd tutup klnk..i pn selalu pergi bawk my cat.;)

    ReplyDelete
  39. Sy amat berpuas hati dengan rawatan di klinik haiwanku.doktornya baik..ank kucing sy baru berusia 2bln dpt jangkitan pd matanya selepas mengalami demam selsema.matanya mnjadi berselaput kasihan melihatnya serta bernanah serta bengkok..sy dh cuba ke klinik veterinar di bkt kcl tp mkn bertambh teruk..setelah sy bawa ke klinik haiwanku dlm mse 2 hari matanya yg membengkok dah surut dn boleh melihat walpun x sepenuhnya.sekrg dia berselera dh blh menyusu dan bernafas dgn selesa.sesiapa yg ada masalah dgn kesihatan kucing dtglh ke klinik tu.byran pun x mahal mne..doktor bg 3 jenis ubatpun baru rm32..berbaloi klu kita sayangkannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole bagi direction x kat mane lokasi klinik tu? Nk bwak kucing sy ke klinik tu besok.

      Delete
  40. Kos untuk vaksin kucing berapa ye kat klinik ni..ad sesiapa tahu??

    ReplyDelete
  41. Kos untuk vaksin kucing brape ye kat klinik ni

    ReplyDelete