Nuffnang Ads

Friday, July 6, 2012

Gambar Dulu-dulu Yang Menggembirakan.

"Surely the memory remains"

Tadi aku kemas2... then, aku terjumpa gambar aku lama2. Gambar2 mereka yang dah takde pun ada dalam gambar tu. Gambar orang tua-tua masa muda2. Yalah.. tahun 1999, masa tu aku darjah 6, 12 tahun dan sekarang aku dah 24 tahun. Maknanya.. gambar tu dah berusia 12 tahun dan alhamdulillah, masih elok keadaan gambar-gambar tersebut. Cantik. 

Walaupun ramai yang dah takde dalam gambar tu, bila aku tengok balik gambar tu, ketawa sendiri aku. Melihatkan sekarang ramai yang dah tua, dan dalam gambar tu semuanya masih muda dan 'hidup'. Pelbagai aksi yang dapat dirakamkan dan mencuit hati tatkala melihatnya. Aku nak post sangat gambar2 tersebut, malangnya, susah lah nak upload. Sebab slow sangat. Susah nak upload. Lembab siput babi. Hahaha..

Tapi apa yang aku dapat ambil tatkala melihat gambar-gambar tersebut. Usia kita semakin lama semakin tua dan badan-badan kita semakin lama semakin berkedut bagai. Kita tidak semakin muda malah, mati menanti kita sepanjang jalan kehidupan. Our journey will have the end. It will be ended. Therefore, we need to actually put the best of it by amalan. Mungkin kita tak dapat buat secara terus menerus, jadi, cuba la untuk menjinakan diri dengan ibadah. Bukan susah kan? cuma konsistensi itu penting dalam ibadah. Tol kan? Aku pun sama, sembahyang celup-celup tapi aku cuba sedaya upaya aku untuk memenuhinya. InsyaAllah, aku akan.

Well, owh.. hehe.. takpe2.. nanti kalau ada masa aku postkan dalam blog akan gambar2 tersebut. okay? aku akan cuba. Tapi for the time being, please bear with me for not having good pictures on my lovely blog. Okay? Hope you'll find something and you can take anything from my entry here. Okay? That would be the best right?

Okay, that is all, I need to do my father's document on something. 

Assalamualaikum WBT

p/s: Still laughing looking at my 12 years ago pictures. Hahaha

2 comments:

  1. every picture has its own story

    ReplyDelete
  2. yes, every pictures does have their own stories. sad, i cannot upload it here. the internet is too slow.

    ReplyDelete