Nuffnang Ads

Thursday, August 16, 2012

Jangan Bermain-main ketika di Surau atau Masjid.

"Good morning Malaysia!"

Good morning, my stomach is in real pain today. Very pain. 

Well, hari ni aku baru dengar cerita. Budak-budak kopek papan dinding sebab nak air kotak. What? seriously? Please la, orang bagi air kotak letak kat surau, ada budak2 yang pergi sembahyang, tapi tak sembahyang. Bermain-main kat belakang, *aku nampak sebab rumah aku dekat hehe.. dah pagi tadi ni, ada pulak cerita, budak-budak ni, kopek papan dinding sebab nak air kotak. Ya Allah, korang ni, orang tak bagi air tu sebab korang berniat nak minum air bukan berniat nak sembahyang.

Orang kata waktu kanak-kanak adalah waktu untuk belajar bukan waktu untuk bermain-main dalam masjid atau surau dan lagi satu, dalam surau atau masjid bukanlah tempat untuk bermain-main. Lagipun, banyak lagi tempat luas yang korang boleh main. Pening aku. 

Dah lah, entry pendek je la, aku nak tolong mak aku bekerja. Hehehe... nanti nak pergi shopping seluar dan baju raya lak. Memang tak beli banyak raya tahun ni, aku spend banyak kat kuih raya. *sengal. hahaha....

Assalamualaikum WBT

p/s: Selamat ramadhan ke 27.

1 comment: