Nuffnang Ads

Saturday, September 29, 2012

Bajet 2013 dah keluar, korang nak undi SIAPA?

Hello...

Afternoon semua... sihat tak? lama rasanya tak berkumandang di waktu-waktu begini. Eh! korang tengok tak berita semalam dan hari ini? Surat khabar? Ada baca? Semua fasal Budget 2013 kan?  Bagus kan budget tu? InsyaAllah, segala niat kerajaan untuk menyenangkan dan membantu rakyatnya akan dipermudahkan. Amin. 

Terdapat pelbagai points yang dikemukan YAB untuk kita kan? Moga-moga kita dapat apa yang diperkatakan. Dan apa yang paling penting, ini budget unutk 2013 kan? Makanya, General Election would be in somewhere in 2013. Jadinya, bersedialah untuk mengundi! Kan?

Korang dah daftar? Kalau dah cukup umur tapi belum daftar, sila-sila la daftar,  bukan susah pun, pergi je ke Pos Malaysia,  banyak kan cawangannya, jadi, jangan malu2 untuk mendaftar mengundi eh? Bukan susah pun. Dan bila da cukup umur, daftar je la kan? hahaha...

Eh, kuasa voting yang ada pada kita *pengundi memang besar dan kita mampu untuk mengubah kerajaan yang ada. Kita boleh pilih samada untuk KEKAL atau UBAH. Its our decision to make kan?

Apa-apa pun, tolaklah segala janji yang ditabur oleh kerajaan mahupun pembangkang. Kita lihat dari segi positive, amik segalanya positive dan tolak segalanya yang negative kan? Kan senang? betul tak? Tapi apa-apa pun, UNDI adalah rahsia. Maka? Janganlah nak memandai mendedahkan  rahsia anda kan? Takkan rahsia sendiri pun anda nak dedah, cukuplah dengan apa yang berlaku kan?

Aku tengok cerita ni tadi, Brigde To Terabithia ( ni filmnya) dan ini adalah novelnya Bridge To Terabithia. Best jugak cerita ni, memang ia cerita kanak-kanak tapi ada sedih, ada gembira, ada macam-macam. Best jugak lah. Jadi, korang patut tengok, memang cerita ni dah lama, tapi tak salah kalau korang nak tengok. Kan?

Ni pun poster Novelnya..

ni poster novel dia..

Assalamualaikum WBT

p/s: Tetiba lapar pulak.

No comments:

Post a Comment