Nuffnang Ads

Wednesday, September 12, 2012

Beliau Sungguh Berkeyakinan Tinggi!

Petang semua!!!

"I nak buktikan perempuan cantik pun pandai memasak".



Ya Allah... memang tinggi sungguh keyakinan beliau untuk cakap sedemikan rupa. Memanglah cantik itu abstrak dan terpulang kepada wanita tersebut lah untuk cakap dia cantik ataupun tidak kan cuma kalau keluar nationa television with such confident untuk cakap dia cantik tu, perrgghh!! wa cakap lu, lu memang berani bangat! Wa salute sama lu kak! Akak memang hebat! Akak memang cantik. *tangan ke dada mata ke atas. hihu :)


Bukan apa la eh, memang kalau masuk sesuatu ujibakat itu adalah untuk menonjolkan bakat yang ada dalam diri. Contoh, macam akak yang dalam iklan tu kan, dia cantik, putih, comel dan pandai masak pulak so, dia nak buktikan lah bahawa orang perempuan yang cantik bukan hanya pandai shopping or makan je, dia nak buktikan bahawa orang cantik pun pandai masak. Kiranya akak tu wakil lah kepada semua wanita cantik yang ada di Malaysia ni *adoiyai... hahaha.. setuju tak yang akak tu boleh dijadikan wakil? Kalau setuju bagus la. kalau tak setuju, siapkan diri untuk Master Chef tahun depan okay? pastu masuk VT dengan cakap, "I nak buktikan perempuan cantik pun pandai masak". hihu... kuatkan semangat yer akak, akak dah famous da dengn hanya cakap macamtu. Kalau Astro tak amik akak untuk tonjolkan dalam prgram tu memang susah la dorang sebab, sebaba akak lah Rating Astro time Iklan tinggi kak. Aku suka akak!!!

Eh, melalut lah.. aku harap akak akan dapat program memasaka sendiri maybe bagi tajuk "Beautifully Cooked?" okay tak? hehehhee... well for those who know the meaning, thank God! ehehehe...

Okay la. apa2 la aku tulis ni, jangan lupa korang nanti tengok program MasterChef Malaysia yang telah pun ke udara pada 8 September 2012, so, korang mesti ikut nanti kan? Bagus! tengok-tengok la kot kakak yang cantik tu ada, kalau ada! kita sokong dia okay?

Assalamualaikum WBT

p/s: ramai yang tersenyum dan bertanya "Cantik ke?".

4 comments:

  1. Hahahaha..awak kan..smpai abah ai ckp 'ehhh pasan die cantekkk'.. Mak plk ckp 'cantek keerrrr'...ekekekeke..jap g hubby blk i nk ckp "i nk buktikan yg pompan cantek pun pandai memasak taw..."petu tgk orang ramai muntah hijau bramai2..

    ReplyDelete
  2. http://blogzorroxx.blogspot.com/
    mohon mencelah ea,follow blog ni..
    btw nice blog! thumbs up

    ReplyDelete
  3. Mrs. Amad: haaa... sama!! semua yang dengar memang cakap camtu..hahaha...

    ReplyDelete
  4. Zorro : Thank sebab komen... thank you.. i;ll follow you back.

    ReplyDelete