Nuffnang Ads

Tuesday, September 11, 2012

Explore Not Changing.

Malam semua...

Apa cerita yang korang tengok malam ni? Harap korang tengok cerita yang korang suka la eh? Hehehe.. 

Click banner untuk tahu lagi fasal cerita ni.

Aku sekarang tengah tengok certa Jane by Design kat Star World. Best sangat.. and what I have learned so far would, "Being teenager is all about exploring not changing". Explore your life and be what do you wish to be, right? Alar... itu hanyalah apa yang dicakapkan dalam TV.. nak-nak cerit USA.. lagi la... kalau dalam cerita, macam-macam boleh terjadi tau. Contoh dalam cerit Jane by Design yang aku sedang tengok ni, Jane adalah seorang pelajar high school yang berkerja sebagai pembantu Creative Director at Donovan Decker sebuah syarikat fashion yang menghasilkan pakaian dan product2 fashion yang lain. Cumanya, apa yang Creative Director at Donovan Decker Miss Gray tak tau adalah, Jane adalah seorang pelajar di sebuah high school dan masih bawah umur untuk bekerja. Dan India Jourdain wants to know the truth sebab dia merasakan something's fishy about Jane. So, India is investigating about Jane's background. Hehhe..too much eyh? hahah..who cares?

Apa lah yang mengarut sangat ni? hahahah... Takde la.. hehehe... apa yang aku cuba sampaikan adalah, jangan terpengaruh sangat dengan programme tv yang ada, tengok boleh tapi jangan percaya cuma kalau ada satu dua pengajaran yang anda boleh amik, so, jangan hesitate, sila amik jangan buang. Okay?

Okay la.. aku nak focus mata dan minda kat tv neh.. hehehe...

Assalamualaikum WBT

p/s: masih sakit tekak.

No comments:

Post a Comment