Nuffnang Ads

Wednesday, October 24, 2012

Menu Minum Petang : Bubur Jagung Manis

Selamat petang semua!!!

Makan apa petang ini? Mesti korang ada buat makanan yang sedap2 untuk minum petang kan?
Okay lah, nak dijadikan cerita, semalam aku dan ayah aku beli jagung kat tepi jalan area kampung aku ni dan petang ni mak aku telah berbesar hati dan mencemar duli untuk membuat Bubur Jagung Manis. Sedap? Memang sangat sedap dan memang umpph! aku suka. Memang aku suka makan jagung, tapi haritu hajat hati nak suruh mak aku buat macam agar2 jagung tu, cuma kami sini panggil "Hatipari Jagung" pun memang sedap! aku suka. Hehehe.. tak sempat lagi nak belajar masak benda2 ni dengan mak aku. Hihu.

Eh! kebetulan dah ada Canon ni, aku snap lah gambar Bubur Jagung Manis tu.. nak tengok? Mari.

Bubur Jagung Manis.

tengok tu, biji2 jagung yang sedap dan manis.

ni pun sama.. cantik kan?
Waahhh.. nak pulak tadi tempat aku ni hujan dan makan pulak bubur jagung manis ni, memang perfect fit. Hehehe.. nak resepi? Yahoo me at akmall_kiut@yahoo.com.my , I will give you the recipe. :) this is one of my mum's recipe.

Assalamualaikum WBT

p/s: ada kilat pulak.

No comments:

Post a Comment