Nuffnang Ads

Monday, January 21, 2013

2 Broke Girls Series is the best series now!!

Assalamualaikum WBT,

Saya tadi tengok this series, best giler, tajuknya 2 Broke Girls.

The airing date kalau kat Malaysia ni di 8TV every Sunday and the series is actually hilarious! So hilarious. Kate Dennings? Like amazing!!! 



Kalau nak ikutkan sinopsis cmni, Caroline ni anak orang kaya, tapi sebab kan ayah dia ditangkap sebab fraud kan, dia jatuh muflis dan dia terpaksa merempat lah, so, dia jumpa dengan Max Black yang bekerja sebagai waiting tables kat dining sebuah seorang Korean dining lah, so, dorang jadi kawan dan buka bisnes cupcake sebab Max pandai bake and Caroline pandai marketing dan selling cupcakes lah kiranya. So camtu lah.. then dorang ada jiran *but upstairs jiran lah.. Sophie, Polish woman yang berhijrah ke US dan bekerja sebagai maid and dia dah jadi Senior Maid dah, sebab dia ada ramai pekerja dah.. ahhaa.. 

there was one episode, masa tu the series nak kenalkan Sophie lah, so, Max and Caroline like, cam, suspek yang Sophie ni cam ibu ayam dan like, menjual wanita lah kononya, tapi sebenarnya tak! tapi the way the comedy and the dialogues tu memang seriously kelakar dan saya suka sangat, I could just watch this series over and over again. hahahha..

Hebatnya, this series actually nominated at Emmy Awards 2012 and actually won an award which was "Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series". How's that? Amazing huh? I pun wonder, camne lah dorang tahan ketawa dornag, kalau saya tu, dah lama dah ketawa jeee sepanjang masa and what not.. hahaha.. that 'whatnot' tu telah disalahgunakan....hahaha...

So, u you have masa ke, try lah cari this series, saya tengok kat 8TV je..so, kena tunggu weekly lah..hehehe..

Assalamualaikum WBT

p/s: hehehe...

No comments:

Post a Comment