Nuffnang Ads

Wednesday, January 16, 2013

Hilang Dara???

Assalamualaikum WBT,

tetibe lak rasa malam ni nak post banyak entries. hehehe,... takde lah... tebus beberapa hari aritu tanpa entry kan... bukan apa, bukan senang nak jadi blogger terkenal ni...*verangan. hahah.. takde lah.. kadang-kadang, hati, tangan nak je menulis cuma otak dan minda kata, "Eh, takde idea lah nak tulis, nak tulis apa eh?", gitu.. selalu je benda tersebut berlaku kepada saya pun... hehehe...

Baik, saya nak bercakap fasal program tv yang ada di dunia ni.. banyak program tv yang bagus dan baik kan?  Banyak jugak yang entah hape2.. tak payah pergi jauh lah, tengok je tv kat Malaysia ni, banyak je program yang entah hape2 kan? Bukan nak menidakkan kerja keras dan titik peluh mereka yang bekerja di sebalik tabir untuk menghasilkan pelbagai program tv yang terbaik untuk hiburan para penonton, cuma, kadang-kadang ideanya tak masuk akal. Program tv ni bukan setakat program show or talk show ke.. ini merangkumi semua. Drama, telemovie, semua lah..

Okay, baik, tapi kita kat Malaysia ni, program tvnya masih ada tapisan lah.. bayangkan kalau Malaysia jadi macam US yang takde penapisan filem tu... ffuuuuhhh.., makin banyaklah perkara-perkara tak elok berlaku. Bukan semua rakyat Malaysia mampu berfikiran baik2 kan? so, thanks LPFM (Lembaga Penapisan Filem Malaysia). 

Korang tau kan GLEE? Saya memang minat giler dengan GLEE ni, cuam beberapa hari lepas saya ada tengok satu episodenya lah.. then Rachel was talking to her friends (Santana, Quinn, Brittany and Tina) about losing virginity ataupun hilang dara. I was like, what? kenapa? hilang dara is not in Malaysia's culture, seriously. Ia bukanlah satu benda untuk dibanggakan, please ler, okay, for those yang mengikuti cara-cara camni, hentikanlah, saya pun ada juga ikut cara hidup barat, macam makan roti di pagi hari *haram, tak kurus jugak saya!, cuba untuk bersenam di pagi hari, *tak larat mak dek non!!!, cuba untuk buat sit up di malam hari, *ya Allah, kenyangnya... dan pelbagai lagi. Okay, mana yang baik dah boleh diikuti, kita ambil dan mana yang tak elok tu, kita tolak dalam gaung kat Bukit Tinggi tu kan... 

Ha..memang lah, bukan senang nak ikut or hentikan, but at least, if you have that kesedaran, then, kita dah ada satu langkah dalam perubahan kan? so, apa salahnya, bukan setakat budaya Barat je yang menular dalam Malaysia ni, korang ingat Budaya Jepun, Korea tu semua baik lah? tak semua baik, cara berpakaian dorang pun bukan baik sangat jugak kan? so, jangan ikut lah okay?

*saya pelik lah.. kan Korea tu sejuk. tapi kenapa yang penyanyi perempuan dorang pakai seluar pendek sampai paras peha? panas sangat ke Korea tu? huurrmm...

Assalamualaikum WBT

p/s: haaa..mengantuk dah saya!!

No comments:

Post a Comment