Nuffnang Ads

Monday, January 28, 2013

Mengejar Impian!

Assalamualaikum WBT,

Tadi kan saya tengok cerita ni, dua tv programmes, 2 Broke Girls and also Project Runway All Stars, excited sungguh saya, iya lah.. dua rancangan kegemaran.

Okay baik, tetiba nak cakap sal mengejar mimpi/impian. Saya merasakan kan, dalam kita mengejar mimpi ataupun impian, ia tiada had umur, selagi mana kita tidak mencapa impian, atau apa yang kita mahukan, kita kena selalu berusaha untuk itu, betul kan?

Contoh, kalau kita hendak menjadi penyanyi, mestilah memiliki suara yang mampu memukau orang ramai dan kita kenalah menghantar demo-demo tape ke syarikat rakaman bukan? So, macamtu lah juga untuk impian yang lain.

Tapi, janganlah kita terbuai dek impian sendiri, betul tak? Kalau tak boleh capai impian tersebut, cuba cari jalan lain untuk mencapainya selagi mana ia tidak mengganggu tugasan harian anda. Kalau yang dah bekerja tu, lagilah kena atur jadual baik2, kan?

Eh! saya dah mengantuk sangat ni, esok nak belajar, so, 

Assalamualaikum WBT

p/s: lepas makan ni, rasa menyesal lak!

No comments:

Post a Comment